Deja sunt o mie de conturi făcute în platforma online pentru admiterea la Medicină

miercuri, 06 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Deja sunt o mie de conturi făcute în platforma online pentru admiterea la Medicină

Admiterea la universităţile din Iaşi continuă în această perioadă, singurul punctul final fiind pus de către Universitatea de Ştiinţe ale Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”, la programul de master. 

Spre exemplu, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, care a deschis procesul de înscriere pentru examenul de admitere de la începutul lunii iunie, are deja 905 conturi noi create în platforma de admitere. Dintre acestea, sunt deja 523 de dosare depuse, în lucru, în contextul în care diplomele de bacalaureat sau adeverinţele care atestă existenţa acestora au început să fie emise de şcoli abia de la începutul acestei săptămâni, ele fiind necesare pentru a finaliza înscrierea.

Perioada de înscriere însă continuă până pe 17 iulie, reprezentanţii conducerii universităţii spunând că se aşteaptă la cifre cel puţin similare cu cele din 2021 în ceea ce priveşte concurenţa.

Anul acesta este primul an în care UMF nu va ţine cont deloc de nota de la bacalaureat, iar miza va fi integral testul grilă. „Am eliminat media de la bacalaureat din calculul mediei finale la concursul de admitere pentru că ponderea era oricum nesemnificativă, de doar 10%. Considerăm că testul grilă rămâne cea mai obiectivă şi relevantă cale de verificare a cunoştinţelor candidaţilor”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Concursul de admitere din constă în susţinerea unei probe scrise (test grilă) pentru ocuparea locurilor subvenţionate de la bugetul de stat şi a locurilor cu taxă în lei. Testul grilă este programat pe 24 iulie. Şi anul acesta, la UMF există opţiunea pentru candidaţi să opteze pentru mai multe programe, care au criterii de admitere similare. Astfel, dacă aceştia nu sunt admişi la prima lor variantă, pot să fie repartizaţi mai departe, în funcţie de locurile disponibile, criteriul calculat fiind bazat pe media de la examenul scris de tip test grilă. Pentru admiterea de anul acesta, UMF a pregătit un număr de 820 de locuri la buget şi 533 de locuri cu taxă în lei. 

Comentarii