Două şcoli şi 14 clase sunt deja în scenariul roşu în județul Iași

joi, 24 septembrie 2020, 01:56
3 MIN
 Două şcoli şi 14 clase sunt deja în scenariul roşu în județul Iași
Aflați în ce şcoli ieşene au fost descoperite noi cazuri.

Trei clase de la două şcoli din judeţul Iaşi au trecut în scenariul roşu, toţi elevii acelor clase urmând să înveţe exclusiv în mediul online, trei elevi fiind diagnosticaţi cu Covid-19. Este vorba de clasa a IV-a de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, unde un elev al acelei clase a fost diagnosticat cu noul virus, dar şi de clasele I A şi a III-a C de la Şcoala Gimnazială „D.D. Pătrăşcanu“ din Tomeşti, câte un elev din cele două clase fiind confirmaţi pozitiv.

Consiliile de administraţie ale celor două unităţi şcolare au solicitat suspendarea cursurilor „faţă în faţă“ pentru cele trei clase de elevi, suspendarea propriu-zisă urmând să intre în vigoare începând cu data de 24 septembrie. Solicitarile de suspendare au fost, de asemenea, aprobate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, decizia finală fiind luată la nivel judeţean de către hotărârea Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În ceea ce priveşte măsurile luate la nivelul celor două unităţi şcolare, Direcţia de Sănătate Publică a subliniat că s-a dispus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare, atât a claselor, dar şi holurile şi toaletele. Totodată, s-a dispus reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Aceste noi cazuri se adaugă celor semnalate la începutul săptămânii în judeţ. Astfel, Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu“ din Municipiul Iaşi a intrat în scenariul roşu conform unei decizii luate în cea de-a doua parte a zilei de luni. Tot luni s-a decis ca la Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun“, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 26, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ să fie întrerupte cursurile faţă în faţă la câte o clasă.

În cursul zilei de marţi s-a decis ca toate clasele de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani să intre în scenariul roşu, dar şi câte o clasă de la Şcoala Gimnazială din Grajduri, structura Şcoala Primară Valea Satului, de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“, la Şcoala Gimnazială „George Călinescu“ din Iaşi şi de la Şcoala Gimnazială „Seven Hills International School“ Iaşi.

Până în acest moment, doar de la începutul săptămânii, 14 clase din judeţ au trecut în scenariul roşu, dar şi două unităţi şcolare vor desfăşura cursurile exclusiv online pentru 14 zile.

Comentarii