Dragnea vrea să taie 500 de milioane de lei de la servicii şi să-i dea pe vitamina D

luni, 11 februarie 2019, 15:56
1 MIN
 Dragnea vrea să taie 500 de milioane de lei de la servicii şi să-i dea pe vitamina D

Liviu Dragnea propune, printr-o serie de amendamente depuse la buget, tăierea a 525 de milioane de la Servicii şi redirecţionarea acestor sume către Ministerul Sănătăţii şi fondul de asigurari sociale de sănătate. 

 

Concret, şeful PSD vrea să ia de la SRI 295 de milioane pe care să-i redirecţioneze către Ministerul Sănătăţii pentru programele Vitamina D, panorama şi teste de markeri tumorali. 150 de milioane tot de la SRI, la care se adaugă 30 de milioane de la SIE şi 50 de milioane de la SPP ar urma să intre în fondul asigurărilor sociale de sănătate. 

Liviu Dragnea a cerut pe 3 februarie Guvernului să reanalizeze sumele „importante” care sunt alocate serviciilor secrete în proiectul de buget pentru anul 2019 şi a avertizat la finalul şedinţei conducerii PSD că, dacă acest lucru nu se va realiza la nivelul Executivului, se va face la nivelul Parlamentului, la dezbaterea proiectului. 

Şeful PSD a afirmat că „sume importante de aici pot fi alocate serviciilor de sănătate” şi a citat ca exemple un program naţional de acordare gratuită de vitamina D pentru copii – care este „tot un program de siguranţă naţională” – sau programe pentru diabetici.

Comentarii