Elevi nevăzători de la Tg. Frumos, la un concurs de ciclism

joi, 27 septembrie 2018, 15:44
2 MIN
 Elevi nevăzători de la Tg. Frumos, la un concurs de ciclism

Elevii nevăzători de la Liceul Special Moldova Târgu Frumos urmează să participe în luna octombrie la o competiţie naţională de ciclism în tandem care se va desfăşura la Cluj-Napoca. 

Participarea la competiţie vine după ce, în intervalul 3-10 august, trei elevi ai Liceului Special Moldova Târgu Frumos, însoţiţi de profesorul de kinetoterapie Alin Pleşcan, au participat la o şcoală de vară organizată de Asociaţia sportivă Tandem Arena din Bucureşti. Locul de desfăşurare a fost Izvorani, la baza sportivă a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, fiind prima etapă a unui proiect susţinut de Kaufland România, care se adresează tinerilor cu deficienţe de vedere. Proiectul are drept scop achiziţionarea a 18 biciclete tandem, care vor ajunge la şcolile de nevăzători din Târgu Frumos, Buzău,  Cluj-Napoca, Arad şi Timişoara, în cadrul acestui proiect având loc şi competiţia din luna octombrie. Această competiţie urmează să aibă loc în fiecare an, urmând ca pe viitor să se desfăşoare, prin rotaţie, şi în celelalte oraşe unde există licee pentru elevii nevăzători.

Organizatorii acestui proiect şi-au dorit să ofere o modalitate prin care elevii cu probleme de vedere să nu se simtă excluşi şi să le ofere acestora sprijin emoţional. De asemenea, îşi doresc să realizeze activităţi prin care elevii cu dizabilităţi să poată practica un sport împreună cu elevii valizi. Organizatorii îşi doresc să promoveze acest sport (ciclismul în tandem), care este o disciplină paralimpică, să facă aceste activităţi cunoscute publicului larg, dar şi să realizeze filme documentare şi emisiuni care să elimine prejudecăţile cu privire la persoanele cu dizabilităţi. Liceul Special Moldova din Târgu Frumos a beneficiat, în cadrul proiectului, de trei biciclete tandem şi de echipamentul de protecţie necesar. 

 

 

Comentarii