Expoziție virtuală în memoria lui Leca Morariu, la BCU

sâmbătă, 30 decembrie 2023, 02:50
1 MIN
 Expoziție virtuală în memoria lui Leca Morariu, la BCU

Biblioteca Centrală Universitară ,,Mihai Eminescu” Iași a încheiat seria evenimentelor din acest an cu o expoziție virtuală dedicată folcloristului și publicistului Leca Morariu (25 iulie 1888 – 15 decembrie 1963), realizată cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la trecerea sa în eternitate.

În cadrul expoziției s-au prezentat secvențe din preocupările personalității bucovinene care și-a dedicat întreaga viață pentru a cerceta diverse subiecte din domenii precum: istorie literară, lingvistică, folcloristică, filologie, muzeografie, muzicologie.

Expoziția a cuprins șase secțiuni care au evocat, pe de o parte, personalitatea lui Leca Morariu, iar pe de altă parte, multiplele şi prestigioasele sale preocupări, care nu se rezumă la activitatea ştiinţifică specifică unui singur domeniu, ci se remarcă drept cercetător plurivalent, abordând subiecte de lingvistică, istorie literară şi folclor.

Omul, profesorul și învățatul Leca Morariu a scris cu drag sute de pagini despre dragostea de ţară, de limbă şi de tradiţiile româneşti.

Comentarii