Femeie moartă în șanț după ce a refuzat să fie transportată la spital

joi, 17 iunie 2021, 12:54
1 MIN
 Femeie moartă în șanț după ce a refuzat să fie transportată la spital

O femeie din judeţul Botoșani a fost găsită fără suflare în şanţ la doar câteva ore după ce a refuzat ambulanţa pentru a o transporta la spital.

În vârstă de 46 de ani, din Draxini, aceasta a avut şansa, poate, de a fi salvată, însă pur şi simplu a refuzat. După ce a consumat alcool încă de la primele ore ale dimineţii, femeia a început să se simtă rău, iar o vecină a solicitat o ambulanţă. După ce cadrele medicale au ajuns în Draxini şi i-au acordat îngrijiri medicale, aceasta a refuzat transportul la spital.

Potrivit legii, personalul medical nu o putea lua cu forţa, atâta timp cât refuza să meargă la spital şi nici poliţia nu putea interveni, pentru că nu reprezenta un pericol pentru ordinea publică. Câteva ore mai târziu, alţi vecini, au găsit-o căzută într-un şanţ pe marginea drumului. De această dată, nu s-a mai putut face nimic pentru ea.

„La faţa locului a fost trimis un echipaj cu medic, însă din păcate pacienta era în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, nu au mai putut fi restabilite funcţiile vitale, fiind declarat decesul”, a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Aflați amănunte de pe monitorulbt.ro.

Comentarii