FOTO: Inundaţiile au făcut ravagii în Franţa: 126 de comune din sud sunt în stare de catastrofă naturală

joi, 18 octombrie 2018, 12:44
1 MIN

Starea de catastrofă naturală a fost recunoscută joi, în 126 de comune afectate de inundaţii şi torente de noroi în departamentul Aude, soldate cu 14 morţi în noaptea de duminică spre luni, relatează Reuters.

Decretul a fost publicat în Jurnalul Oficial. El le permite locuitorilor asiguraţi în caz de catastrofe naturale să fie despăgubiţi de asigurător. Revărsarea râului Aude, provocată de precipitaţii echivalente celor unui semestru obişnuit, i-a luat prin surprindere pe locuitorii departamentului, plasat în alertă cod roşu de Météo France în noaptea de duminică spre luni.

Apele, al căror nivel care s-a apropiat de cel istoric de şapte metri înregistrat în 1891, au produs pagube şi au făcut impracticabile mai multe drumuri şi căi ferate, mai ales la nivelul comunelor Trèbes, Villegailhenc, Villardonnel şi Floure, la nord de Carcassonne. Ministrul Tranziţiei ecologice François de Rugy a promis, la BFMTV că statul va învăţa de pe urma catastrofei şi va efectua o ”operaţiune de transparenţă” în explicarea amplorii bilanţului uman. Trei persoane erau date dispărute miercuri.

 

 

Comentarii