GRAFICE: Deputat – Mai ţineţi minte promisiunile în care ni se spunea că Moldova e o prioritate?

miercuri, 20 decembrie 2017, 13:43
3 MIN

Deputatul de Vaslui Daniel Olteanu a prezentat pe pagina sa de Facebook câteva grafice cu sumele din datele oficiale ale Ministerului Transporturilor din proiectul de buget pe 2018. Se vede că Moldova este lăsată la coadă.

"Mai ţineţi minte promisiunile în care ni se spunea că Moldova e o prioritate? În imaginile de mai jos aveţi realitatea: asta s-a întâmplat, în 2017, cu fondurile pentru investiţii în infrastructură.

Graficele pe care le vedeţi au fost lucrate avȃnd ca sursă chiar sumele din datele oficiale ale Ministerului Transporturilor, din proiectul de buget pe 2018. Asta e realitatea, avem nevoie de microscop ca să descoperim fondurile pentru Moldova.

Ceea ce se întâmplă în aceste zile în Parlament, unde se blochează nu doar orice iniţiativă pentru Moldova, ci şi dreptul de a vorbi pentru proiectele Moldovei şi de a ne susţine amendamentele, cei care am venit cu propuneri concrete, este ceva nemaiîntâlnit, chiar şi pentru mine, care sunt la primul mandat şi am un an de Parlament. Vă rog să-i întrebaţi pe toţi deputaţii şi senatorii pe care i-aţi votat dacă de asta i-aţi trimis la Bucureşti, ca Moldova să se aleagă cu 1%!

Asta se întâmplă pentru că la alegeri, atunci când trebuie să dea socoteală pentru atitudinea asta, de fapt tot ei sunt aleşi. O mână de oameni, pe de o parte, o majoritate care sfidează, pe de altă parte", a scris Daniel Olteanu.

"Moldova este o "prioritate" doar în comunicatele de presă ale Ministerului Transporturilor, suntem pe primul loc la promisiuni. În realitate, lucrurile stau aşa cum vi le-am prezentat clar, în tabel, în postarea anterioară.

Suntem campioni la primit comunicate de presă în care ni se transmite cât suntem de importanţi pentru Ministerul Transporturilor, dar când e vorba de realizări suntem la 1% din bugetul pentru infrastructură!

M-am săturat de comunicate de presă în care nu sunt precizate date concrete, de pildă o listă a investiţiilor cu un calendar clar, cu termene, cu fonduri bugetare alocate! Aşa cum susţin şi în aceste zile la dezbaterile pe buget, unde am adus mai multe amendamente pentru judeţul Vaslui, vreau sume şi termene clare pentru Variantele ocolitoare Vaslui, Bârlad şi Huşi, pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor naţionale Vaslui- Negreşti – Roman, Huşi – Murgeni – Bârlad, Vaslui – Bacău, pentru podurile peste Prut (unde am solicitat sprijin atât în zona Leova – Vetrişoaia, cât şi pentru Fălciu, rutier şi feroviar), dar şi pentru autostrada Focşani – Albiţa, parte din Coridorul Bucureşti – Ploieşti – Focşani – Albiţa.

Ce face Ministerul Transporturilor, în loc să precizeze date şi sume clare? Trimite un comunicat de presă în care spune iar că "Moldova e o prioritate", dar fără nimic concret. Spuneţi, domnilor, care dintre obiectivele de mai sus vor exista cu credite bugetare în bugetul pe 2018 şi o să tragem singuri concluzia dacă Moldova e o prioritate! Moldova are peste 20% din populaţia României, alocaţi-i peste 20% din bugetul pentru investiţii în infrastructură! La 1% nu e prioritate, e bătaie de joc!

Circulaţi pe aceleaşi drumuri ca şi mine, vi se pare că Moldova e o prioritate?", a mai întrebat deputatul.

Comentarii