Haos în școli: Tot mai multe unități de învățământ trec din scenariul galben în scenariul roșu

vineri, 18 septembrie 2020, 11:39
2 MIN
 Haos în școli: Tot mai multe unități de învățământ trec din scenariul galben în scenariul roșu

Haos în sistemul educațional! După nici măcar o săptămână de la începutul noului an școlar, mai multe unități de învățământ au trecut din scenariul verde în scenariul roșu, care presupune predare exculsiv online, după ce numărul de cazuri cu noul coronavirus a crescut. Cea mai recentă situație s-a petrecut în județul Constanța, acolo unde cinci clase din două școli gimnaziale din municipiu au intrat în scenariul roșu, după ce un profesor care predă în ambele unități de învățământ a fost depistat cu coronavirus. 

Prin urmare, vor trece din scenariul 2, în scenariul 3, trei clase a III-a din Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța, respectiv două clase a II-a din Școala Gimnazială nr. 8 Constanța.

“Modificările au venit ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care predă în ambele școli. Din ancheta epidemiologică realizată de DSP Constanța, reiese faptul că profesorul a fost în contact cu elevii,” transmite prefectura Constanța, potrivit realitateadeconstanta.net.

Vă reamintim faptul că alte două unități de învățământ din municipiul Constanța au trecut, recent,  în scenariul 3 de funcționare. Este vorba despre Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, care a trecut de la scenariul 2 la scenariul 3 până pe data de 29 septembrie și despre Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri”, care se află în secnariul 3 până la data de 28 septembrie. 

În ultimele zile au trecut de la scenariul galben la scenariul roșu și două școli din județul Olt, precum și a unui liceu din Sfântu Gheorghe, unde învaţă peste 1.100 de elevi, care trece începând de astăzi, pentru 14 zile, la cursuri exclusiv online, după ce încă un elev, de clasa a XI-a, a fost diagnosticat cu COVID-19.

Este foarte probabil ca numărul de unități de învățământ care trec din scenariul galben la scenariul roșu să crească în perioada imediat următoare, și asta pentru că este destul de dificil de păstrat distanțarea fizică, dar și pentru că la nivelul țării există, în continuare, unități în care normele sanitare lasă de dorit.

Comentarii