Heroină în biserică la Iaşi: patru ani şi zece luni de închisoare

Ieşeanul condamnat transporta drogurile chiar şi în timpul stării de urgenţă.

luni, 12 octombrie 2020, 01:50
1 MIN
 Heroină în biserică la Iaşi: patru ani şi zece luni de închisoare

Judecătorii ieşeni au condamnat la 4 ani şi 10 luni de închisoare un bărbat de 26 de ani, din Iaşi, care a fost găsit vinovat de trafic de droguri şi fals. Geani Mancianu a fost condamnat de Tribunal, însă sentinţa nu este definitivă iar individul a contestat-o cu apel. 

Potrivit motivării primei instanţe, individul a comis fapta pe 3 aprilie, în timp ce în România era institutită starea de urgenţă. Atunci, bărbatul a plecat de la Iaşi, cu trenul, până la Bucureşti. A mers în cartierul Ferentari, unde a cumpărat 45 de grame de heroină, pentru care a plătit 5.000 de lei. La acea vreme, deplasarea prin ţară se putea face doar în baza unor declaraţii pe propria răspundere. Mancianu avea una la el, pe care a completat, la scopul călătoriei, că ar fi în interes profesional.

Când s-a întors la Iaşi, individul a fost observat de poliţiştii din staţia CFR Nicolina. Oamenii legii au luat decizia să îl legitimeze, deoarece Mancianu avea un comportament suspect. Înainte de a fi prins de poliţişti, individul a aruncat drogurile în curtea unei biserici penticostale din zonă. Stupefiantele au fost însă recuperate de poliţişti.

Comentarii