Hopaa: s-a schimbat modificarea la împărţeala uselistă de la Iaşi!

vineri, 10 decembrie 2021, 02:50
3 MIN
 Hopaa: s-a schimbat modificarea la împărţeala uselistă de la Iaşi!

Veşti noi pe astăzi dinspre negociatorii vechi uselişti de la centru, stimaţi telespectatori. Veşti despre care am putea spune că ogoiesc olecuţă aleanul şi emoţiile de la partidoiul ieşean legate de numirea prefectului de judeţ, numire despre care multe guri înfometate de acolo sperau că va cădea pleaşcă în curtea lor, aruncată peste gard de Dîncu sau Ciolacu. 

Zice-se că la nivel de Cîţu-Ciolacu s-ar fi bătut alaltăseară târziu palma pe o înţelegere care nu prea ar conveni în mare niciunuia dintre cei doi lideri, ci „n special doar udemeriştilor şi, foarte important, ar pica perfect mai ales baronilor politici de pe tot rotogolul patriei, fie ei roşii sau galbeni, dupâ caz sau preferinţe.

În principiu, s-ar fi stabilit ca, acolo unde un partid controlează Cejeul, tot acel partid să primească de la centru şi funcţia de prefect. Asta ar însemna că, la Iaşi, rămâne cum am stabilit: adicătelea ca-n tren. Trenul de Podu-Hârlău, evident…

PS: Ar mai exista totuşi o rază de speranţă la unii dezamăgiţi de la partidoi, după cum spun ei. Cică la aceleaşi negocieri s-ar fi stabilit să se facă două, maxim trei excepţii de la regula de mai sus. Asta pentru că socotelile de la centru zic că prifecţii vor fi împărţiţi astfel: 17 la liberali, 21 la partidoi şi, nenegociabil, 4 la unguroi. Socotelile din teritoriu ar da însă cu rest, situaţia fiind olecuţă diferită. Iar cum Alexe de la cejăul de Iaşi nu e tocmai omul din graţiile lui Cîţu, iote că ar putea sări un iepure de partidoi de aici. Stăm însă pe fază, să vedem dacă vine azi şi nulul.

Vă plac surprizele politice? S-ar putea să avem parte de una

Cum stă însă treaba cu suptprifecţii? În cazul acestora, se aude că s-ar fi stabilit ca, în judeţele în care sunt două astfel de funcţii, adică cele mari, cum e şi Iaşul, funcţiile de suptprifecţi se vor împărţi frăţeşte, jumi-juma. Cum la Iaşi avem acum doar un liberal pe funcţia asta (sau o liberală, în fine), căci useristul tocmai a plecat, nu e problemă: pesedistul are cale liberă.

Staţi însă puţin şi nu mânaţi, căci n-am apucat să vă spunem cine vine în loc! Zice-se că, dacă va primi binecuvântarea aripa lui nea Măricel din partidoi, atunci bun venit domnule Ş. sau C.! Dacă însă, aşa cum se aude, primeşte verde tabăra junelui dipotat Şurubelniţă, atunci chiar că vom avea parte de o surpriză. Sincer, ne cam plac surprizele. Să sperăm încă că va fi una plăcută. De trei optzeci, nu de doi douăzeci…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii