Imagini virale cu salvamontiștii sibieni și argeșeni după o intervenție de 18 ore

vineri, 13 august 2021, 10:10
2 MIN
 Imagini virale cu salvamontiștii sibieni și argeșeni după o intervenție de 18 ore

Trei fotografii postate pe pagina de facebook de Mariana Zaharia în care apar salvamontiștii sibieni și argeșeni epuizați după o intervenție de 18 ore au devenit virale pe internet. Imaginile îi arată pe salvamonțiști întinși pe iarbă, odihnindu-se după o intervenție complexă. 

„Salvamontistii argeseni si sibieni dupa o misiune de salvare ce a durat in jur de 18 ore. Avem si noi eroii nostri!” este descrierea care însoțește postarea. Până în acest moment, fotografiile au strâns aproape 300 de distribuiri și peste 300 de aprecieri. Dan Popescu, directorul Salvamont Sibiu, a povestit pentru Turnul Sfatului despre intervenția dificilă pe care colegii lui au avut-o.

„Această intervenție a însemnat pentru colegii mei multe ore de muncă, în condiții incerte. Este vorba despre intervenția pe care am avut-o noaptea trecută când o persoană a căzut din peretele Lespezi către Călțun și, din păcate a decedat, iar o altă persoană a rămas blocată pe perete fiind în viață. Primul apel pe care l-am primit spunea că avem o persoană căzută în abrupt, fără a avea alte detalii, de vârstă sau câte persoane ar fi fost în grupul respectiv. Pe drum am aflat că mai este o a doua persoană blocată în perete. Ulterior, ne-au venit și confirmările că o persoană este decedată și una este în viață. Colegii au mers, s-au cățărat în zona de traseu neomologat, nemarcat să-l recupereze pe cel rămas în viață. Au reușit să-l aducă la ora 2:40 în refugiul Călțun care era aproape și s-au adăpostit acolo până dimineața când au așteptat elicopterul pentru a-l duce în siguranță la baza muntelui. Au urcat apoi să recupereze și persoana care și-a pierdut viața și după care a ajuns un al doilea elicopter”, spune Dan Popescu, director Salvamont Sibiu.

Sursa: turnulsfatului

Comentarii