Încă o încercare de aprobare a proiectului unui nou cartier în Bucium. Marea problemă: traficul din zonă

marți, 29 martie 2022, 01:59
2 MIN
 Încă o încercare de aprobare a proiectului unui nou cartier în Bucium. Marea problemă: traficul din zonă

Proiectul cartierului cu aproape 200 de locuinţe din Bucium revine după 3 luni în Consiliul Local, cu un studiu de trafic refăcut. Studiul menţionează mai multe străzi din zonă pentru accesul viitorilor proprietari de case, dar şi traseul pe care îl vor folosi maşinile grele pentru transportarea materialelor de construcţii, odată deschis şantierul.

Periplul documentului în executivul local durează deja de peste doi ani. Ajuns acum la 500 de pagini, proiectul de hotărâre prin care ar urma să fie adoptat Planul Urbanistic Zonal se va afla în atenţia aleşilor locali la şedinţa de joi. PUZ-ul se referă la introducerea în intravilanul municipiului a unei suprafeţe de aproape 12 hectare, împărţită în parcele de 300 până la 1.200 mp. Beneficiarul investiţiei este un om de afaceri britanic, Mark James Urwin, care a obţinut certificatul de urbanism în 2019.

Consilierul Răzvan Timofciuc a precizat după şedinţa de ieri a Comisiei de Urbanism că a condiţionat intrarea în vigoare a PUZ-ului de începerea lucrărilor de modernizare şi lărgire a şoselei Bucium şi a Pasajului Socola, asumate deja de Municipalitate. El a menţionat şi o altă posibilitate: „începerea lucrărilor pentru alternativa de intrare în oraş dinspre Bucium, de-a lungul cursului pârâului Vămăşoaia, iar, mai departe, din Trei Fântâni, printr-un pasaj subteran, să poată fi făcută conexiunea cu Zona Industrială (bd. Virgil Săhleanu)”. Tronsonul are o lungime de 1,4 km, iar studiul de fezabilitate a fost finalizat, mai spune consilierul.

Odată adoptat PUZ-ul, documentul precizează că „nu se vor autoriza decât acele construcţii care vor avea asigurate două locuri de parcare în interiorul incintei”. Fiecare parcelă va trebui să aibă spaţiu verde pe minimum 28 până la 37 la sută din suprafaţă, iar spaţiile neconstruite să aibă plantat un arbore la fiecare 100 mp.

Cât priveşte regimul de înălţime al viitoarelor imobile, acesta variază între 11 şi 12,5 metri, în funcţie dacă etajul al doilea este retras sau se suprapune cu amprenta la sol a clădirii.

VEDEŢI ŞI: Proiect imobiliar cu 200 de locuinţe în Bucium, în dezbaterea consilierilor locali – AICI

Comentarii