Vot în rafale: 42 de proiecte de hotărâre adoptate ieri de aleşii judeţului

„Institutul Inimii” de la Miroslava va ajunge la 600 milioane euro?

miercuri, 30 martie 2022, 01:57
2 MIN
 „Institutul Inimii” de la Miroslava va ajunge la 600 milioane euro?

Plenul Consiliului Judeţean a aprobat ieri indicatorii tehnico-economici pentru „Construirea şi dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară”. Viitorul spital care va avea 500 de paturi a fost evaluat la 355 de milioane de euro, estimare care urcă peste nivelul de 600 de milioane dacă sunt incluse şi celelalte componente – parcare pe mai multe niveluri, hoteluri pentru pesonal şi vizitatori, grădiniţă, centru de cercetare.

Tot în domeniul medical a fost aprobată documentaţia de avizare a lucrărilor şi indicatorii tehnico-economici pentru Consolidarea Corpului C1 de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Clădirea dată în folosinţă în 1974 va fi recompartimentată şi adaptată normelor de securitate la incendiu, urmând să fie dotată şi cu instalaţii moderne şi eficiente energetic.

Institutului Regional de Oncologie i-a fost dat în administrare unui teren (1.385 mp) şi a unui imobil (265 mp) aflate pe strada Codrescu 6, unde va fi extins Centrul de terapie de zi pentru bolnavii oncologici.

Trei spitale din subordinea CJ – Pneumo, Neuro şi Boli Infecţioase – vor beneficia de proiectul „Sigur Fluid Iaşi – Creşterea siguranţei pacienţilor din structuri spitaliceşti din judeţul Iaşi care utilizează fluide medicale”, finanţat cu 8,6 milioane de lei (inclusiv TVA) prin POIM.

Plenul CJ a aprobat şi un proiect de asigurare a securității perimetrale a Aeroportului. Valoarea proiectului este de 10 milioane lei şi include sistem de televiziune cu circuit inchis, camere cu radar, cu laser, PTZ (Pan-Tilt-Zoom) şi fibra optică senzitivă pentru asigurarea integrităţii gardului perimetral, lung de 9,2 km, precum şi detectarea intruziunilor în zona aeroportuară.

Totodată, consilierii au aprobat o soluţie pe termen lung la problema copiilor refugiaţi din Ucraina, găzduiţi în structurile DGASPC Iaşi. Centrul de zi din cadrul CSS Bucium se va transforma într-un serviciu social rezidenţial până la încetarea măsurilor de protecţie instituite pentru copiii din zona de conflict.

Pe ordinea de zi s-au aflat în total 42 de proiecte de hotărâre şi toate au fost adoptate – unele cu vot unanim, altele cu abţineri, dar fără emoţii pentru alianţa majoritară. De menţionat că toate amendamentele celor de la USR aduse unor proiecte de hotărâre au fost respinse. Liderul consilierilor USR, Etienne Ignat, a reproşat conducerii CJ că ţine la sertar propunerile formulate de mai multe luni, iar colegul său, Daniel Dîscă, a remarcat că unele solicitări, ignorate în trecut, se regăsesc în alte proiecte.

Comentarii