Interlopul Vandam, care l-a scos pe un senator din casă, trimis în judecată

miercuri, 27 martie 2019, 02:56
2 MIN
 Interlopul Vandam, care l-a scos pe un senator din casă, trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au finalizat dosarul în care Vandam Constantin, un apropiat al lumii interlope, a fost acuzat că a reuşit să îl dea afară pe fostul senator Ionel Agrigoroaei. Vandam a fost trimis în judecată doar pentru infracţiunea de tulburare de posesie, chiar dacă în timpul anchetei a fost suspect de mai multe infracţiuni, printre care şi furt. Dosarul său a fost înregistrat la Judecătoria Iaşi şi urmează să parcurgă procedura camerei preliminarii.

„A fost un dosar în care mie mi-a fost încălcat dreptul de a-mi exercita dreptul de a fi avocat, iar lui Vandam i-a fost încălcat dreptul la apărare”, a comentat Cristian Curcă, avocatul lui Vandam Constantin, care a fost şi suspect în dosar, încă pentru care s-a dispus clasarea.

Conflictul cu Vandam şi membrii clanului Tănase a apărut după ce interlopul, în 2014, pe când avea, 19 ani, a cumpărat la licitaţie o parte a vilei în care locuia pe atunci senatorul Agrigoroaei. Acesta a avut respectiva parte de casă scoasă la mezat după ce nu a plătit un credit contractat la Piraeus Bank. După mutarea în locuinţa din Copou, Vandam ar fi început să-l ameninţe pe senator, dar şi pe familia acestuia. Interlopul a săpat, la un moment dat, şi o groapă în curtea casei, spu­nându-i vecinului că îi va deveni mormânt.

Comentarii