Îşi permit românii să renunţe la restricţii? Ce spun datele COVID

marți, 15 februarie 2022, 10:45
1 MIN
 Îşi permit românii să renunţe la restricţii? Ce spun datele COVID

Ţările europene care au anunţat că renunţă la restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus au cel puţin 70 la sută din populaţie vaccinată cu o doză, iar numărul pacienţilor din ATI este şi de 46 de ori mai mic (Danemarca), arată datele Ministerului Sănătăţii. 

În România, numărul celor vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID este puţin peste 41%, potrivit datelor oficiale publicate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. Luni, în România au fost raportaţi 1.155 de pacienţi cu COVID la terapie intensivă, dintre care 974 sunt nevaccinaţi. 

Numărul pacienţilor internaţi la ATI este în creştere faţă de duminică. Şi numărul pacienţilor cu COVID internaţi pe secţiile spitalelor este în creştere: luni sunt 10.938 pacienţi, cu 352 mai mulţi decât în ziua anterioară, conform Grupului de Comunicare Strategică. 

În ceea ce priveşte vaccinările, sunt aproximativ opt milioane de români vaccinaţi cu prima doză, adică o rată de vaccinare de 41,5%. Duminică, şi-au făcut prima doză doar 691 de oameni.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

Comentarii