La fiecare patru elevi din Iași, a făcut Covid şi un profesor

marți, 22 februarie 2022, 02:58
2 MIN
 La fiecare patru elevi din Iași, a făcut Covid şi un profesor

Peste 4.100 de elevi s-au infectat de la începutul anului şcolar. Ieri doar 18 clase mai aveau cursurile suspendate.

Peste 4.100 de elevi şi preşcolari au fost diagnosticaţi cu Covid de la începutul anului şcolar, iar din rândul cadrelor didactice şi a personalului nedidactic s-au îmbolnăvit peste 1.100 de persoane. Chiar dacă numărul de cazuri este unul relativ mare, incidenţa la nivelul şcolilor este în scădere. Astfel, potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în weekend au fost raportate doar 44 de cazuri noi în rândul elevilor şi preşcolarilor, iar în rândul angajaţilor din învăţământ au fost raportate opt cazuri.

Astfel, potrivit raportului DSP Iaşi transmis în cursul zilei de ieri, de la începutul anului şcolar au fost raportate 28 de cazuri în rândul antepreşcolarilor, la care se adaugă 277 de cazuri la preşcolari, cu 7 în plus faţă de situaţia de vineri, 18 februarie. Cele mai multe cazuri au fost raportate de la începutul anului şcolar în rândul elevilor, fiind vorba de 3.848 de îmbolnăviri, cu 37 de cazuri în plus faţă de ziua de vineri.

În rândul cadrelor didactice au fost raportate 951 de cazuri, cu şapte cazuri în plus faţă de vineri, iar la care se adaugă 222 de cauzuri în rândul cadrelor nedidactice, cu un caz în plus faţă de ziua de vineri. Practic, de la începutul pandemiei, au fost diagnosticaţi pozitiv cu Covid 4.125 de elevi şi preşcolari şi 1.173 de angajaţi din învăţământul preuniversitar.

Comparativ, în mediul universitar au fost raportate simţitor mai puţine cazuri, fiind vorba de doar 330 de studenţi confirmaţi cu Covid-19 de la începutului anului universitar, cu două cazuri în plus faţă de cele raportate pe 18 februarie. În ceea ce priveşte numărul de clase care aveau cursurile suspendate în cursul zilei de ieri, acestea sunt 18 la număr.

Comentarii