Lista farmaciilor unde vă puteţi testa antigenic rapid

vineri, 01 octombrie 2021, 01:50
1 MIN
 Lista farmaciilor unde vă puteţi testa antigenic rapid

Ieşenii se pot testa antigenic rapid pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 în peste zece farmacii. Testarea se realizează în farmaciile Medimfarm de pe strada sf. Lazăr, şoseaua Nicolina şi din Târgu Frumos, la Indrafarm, din Valea Lupului, la Help Net de pe strada Rediu Tatar, precum şi la Lara Farm de pe strada Calea Chişinăului, din complexul Carrefour Era, strada Lascăr Catargi şi din satele Valea Adâncă şi Lunca Cetăţuii. 

Alte două farmacii unde se pot testa ieşenii sunt cele Sensiblu din strada Tudor Vladimirescu şi din comuna Tomeşti. Conform Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 644/2021 privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigenice rapide, testarea se realizează cu teste obţinute de la Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene, în limita stocului disponibil. Asta înseamnă că testele sunt date farmaciilor gratuit, prin DSP, iar acestea pot percepe o taxă pentru serviciul prestat.

Pentru a fi incluse în program, farmaciile trebuie să aibă o zonă delimitată destinată acestei activităţi, iar circuitul persoanelor care se testează trebuie să fie separat de cel al circuitului normal pentru clienţii farmaciei. Totodată, personalul implicat în activitatea de testare a avut nevoie de instruire, fiind obţinut un aviz temporar de testare antigenică rapidă.

Pentru a putea fi identificate mai uşor, farmaciile trebuie să afişeze într-un loc vibizil mesajul „în această unitate farmaceutică, testarea pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 se realizează cu teste oferite gratuit de către Ministerul Sănătăţii”. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că vor să extindă reţeaua de farmacii în care se pot face aceste teste gratuite. La nivel naţional sunt incluse în acest program 106 farmacii. 

Comentarii