Lucrări de extindere a sistemului de termoficare în Bucium şi Copou

vineri, 29 martie 2019, 02:56
1 MIN
 Lucrări de extindere a sistemului de termoficare în Bucium şi Copou

Lucrările de extindere a reţelelor de termoficare vor începe în luna mai. Este vorba despre lucrări prin care la sistemul centralizat vor putea fi racordate imobile din cartiere precum Bucium şi Copou. Potrivit unui comunicat al Veolia Energie Iaşi, obiectivul este ca lucrările de extindere să fie finalizate în prima parte a anului 2020.

„Extinderea sistemului de termoficare în cartierele Bucium şi Copou presupune conectarea la sistemul de termoficare a instituţiilor publice, sanitare şi de învăţământ din zonă cu un consum anual estimat la 25.169 Gcal”, se arată în comunicatul companiei.

Oficialii Veolia spun că, în acest an, printre altele, obiectivul companiei vizează finalizarea lucrărilor de modernizare a reţelelor primare (4,6 km de traseu) şi la şase puncte termice, lucrări incluse într-un proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

„Lucrările executate de Veolia Energie Iaşi vor contribui la furnizarea unui serviciu de calitate şi la reducerea costurilor pentru clienţii racordaţi la sistemul termic. Rezultatul final va fi vizibil printr-o reducere a facturii la consumatorul final, ce va fi posibilă cu ajutorul măsurilor de reducere a pierderilor, a eficientizării consumului şi eliminarea costurilor de întreţinere generate de sursele individuale de energie termică”, se susţine în comunicatul Veolia.

Comentarii