Multe şi mărunte: Medalii balcanice pentru LPS Iaşi

marți, 26 iunie 2018, 01:43
7 MIN

 

Atleţii de la Liceul cu Program Sportiv au participat, recent la Campionatul Balcanic de juniori I, care s–au disputat la Istanbul. Sportivii ieşeni au reuşit să obţină două medalii de argint şi una de bronz.  Astfel, Georgiana Spiridon, pregătită de Viorel Popovici, s-a clasat a doua la 3000 m, performanţă realizată şi de Alin Anton (antrenor, Rodica Dudău) în componenţa ştafetei României la 4X100 m. De asemenea, Mihai Cochior, elevul lui Viorel Popovici a obţinut bronzul la 300 m obstacule. Sunt, de asemenea, notabile câteva locuri fruntaşe obţinute de Ilie Copcea (lV, la 5000 m şi VII la 3000 m, antrenat de Viorel Popovici) şi Sorin Ionescu (VI la înălţime, antrenat de Marius Ghilase).

La 15 sutimi de podium

În week-end-ul recent încheiat, înotătorul ieşean Darius Onişoru de la CS Swim Junior Iaşi  a participat la etapa finală a Campionatelor Naţionale de înot de la Braşov, la categoria de vârstă 10-11 ani. Ieşeanul însoţit de antrenorul său, Mircea Ionescu, şi-a îmbunătăţit performanţele la toate probele la care a participat, iar la proba de 100 m spate a fost la 15 sutimi de medalia de bronz, ocupând în final locul IV. La final, Darius s-a clasat pe locul 12 (din 102 sportivi) în clasamentul cumulat şi a dus echipa pe poziţia 23 din 72 de cluburi participante. Ca de obicei, managerul Cozmin Ionescu a mulţumit părinţilor lui Darius pentru susţinere, dar şi sponsorului Oxygen Sport Iaşi, care susţine înotul de performanţă şi găzduieşte antrenamentele sportivilor ieşeni.

 

Burleanu avansează la UEFA

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, membru al Comisiei Consultative de Marketing a UEFA, a fost numit prim-vicepreşedinte al comisiei forului european. El va continua să conducă şi grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană, rol pe care îl îndeplineşte din martie 2017. Ceilalţi reprezentanţi ai României în comisiile UEFA sunt Radu Vişan, secretar general FRF (Comisia pentru Asociaţii Naţionale), Ion Geolgău, manager scouting FRF (Comisia pentru Asistenţă Tehnică şi Dezvoltare), Ciprian Paraschiv, manager dezvoltare fotbalistică FRF (Comisia pentru Futsal şi Fotbal pe Plajă), Anghel Iordănescu (Comisia pentru Fotbal), Camelia Nicolae, referent relaţii internaţionale FRF (Comisia pentru Fotbal Feminin). Modificările aprobate de Comitetul Executiv al UEFA care vizează structura comisiilor sale au fost comunicate federaţiilor naţionale europene, iar România îşi păstrează reprezentanţii în componenţa acestor organisme.

Pleacă Budescu în Golf?

FCSB este foarte aproape de a rămâne fără omul care a contat cel mai mult în sezonul recent încheiat. Finanţatorul vicecampioanei, Gigi Becali, a declarat că mijlocaşul este foarte aproape de a face pasul spre Arabia Saudită, la Al Shabab Riyadh, în schimbul a două milioane de euro.  La Al Shabab, Budescu va fi coleg de vestiar cu Valerică Găman, plecat de la FCSB în această vară, şi va fi antrenat de Marius Şumudică, noul antrenor al saudiţilor. "Ruptura" dintre FCSB şi Budescu a avut loc pe finalul sezonului, atunci când mijlocaşul i-a reproşat lui Nicolae Dică schimbarea la pauză, în meciul cu Viitorul, de la Ovidiu. Becali l-a criticat în direct la TV, iar totul a luat-o la vale pentru preferatul patronului. Latifundiarul din Pipera a anunţat de mai multe ori că Budescu e de vânzare, iar luni a susţinut că va încasa două milioane de euro în schimbul său.

Roma îl vrea pe Ianis Hagi

Clubul AS Roma este interesat de transferul mijlocaşului Ianis Hagi de la Viitorul, fiind dispus să ofere 4-5 milioane de euro pentru transferul fiului fostului internaţional Gheorghe Hagi, informează Gazzetta dello Sport, citată de presa italiană. În vârstă de 19 ani, Hagi jr. nu s-ar afla la prima experienţă în Italia. El a fost transferat de la Viitorul la Fiorentina în 2016. Hagi junior a jucat la formaţia de tineret, dar nu s-a impus pentru a ajunge la prima echipă (a jucat doar două meciuri, 48 de minute, intrând de pe bancă), astfel că a fost răscumpărat în ianuarie de tatăl său, patronul FC Viitorul. Sursa citată a notat că antrenorul Eusebio Di Francesco l-ar dori pe Ianis Hagi ca variantă de rezervă pentru Javier Pastore, jucătorul argentinian pe care echipa romană îl va transfera de la PSG, pentru 20 de milioane de euro. AS Roma a terminat pe locul III sezonul trecut în Serie A şi va evolua în grupele Ligii Campionilor.

Echipa decepţiilor

Cotidianul L'Equipe a alcătuit o echipă a jucătorilor care au decepţionat în primele două etape din faza grupelor Cupei Mondiale din Rusia.  Din această formaţie nu lipsesc vedete ca polonezul Lewandowski sau argentinianul Lionel Messi. De altfel, Argentina are cei mai mulţi jucători în această echipă, deşi mai păstrează şanse de calificare în optimi. Echipa realizată de L'Equipe este următoarea: Caballero (Argentina) – Ivanovic (Serbia), Schär (Elveţia), Otamendi (Argentina), Rybus (Polonia) – Busquets (Spania) – Willian (Brazilia), Müller (Germania), Messi (Argentina), Matuidi (Franţa) – Lewandowski (Polonia). Jurnaliştii francezi nu au nominalizat un selecţioner pentru această echipă.

Hamilton, din nou în frunte

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Franţei, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul Le Castellet. Hamilton a pornit din pole position în cursă şi a obţinut al treilea succes din acest sezon, după cele din Azerbaidjan şi Spania.  În clasamentul piloţilor, Hamilton ocupă primul loc, cu 145 puncte, urmat de Sebastian Vettel (131) şi Daniel Ricciardo (96). Etapa a noua a CM de Formula 1, Marele Premiu al Austriei, va avea loc la 1 iulie, la Spielberg.

Berdych renunţă la Wimbledon

Cehul Tomas Berdych a anunţat, duminică, faptul că nu va juca la ediţia 2018 a turneului de la Wimbledon, din cauza unor probleme medicale. Berdych s-a retras din cauza durerilor la spate care l-au deranjat în ultimele luni. Semifinalist şi în 2016, şi în 2017 la Wimbledon, Berdych a explicat, într-o postare pe contul oficial de Twitter, că, deşi a încercat toate variantele de tratament, nu a reuşit să îşi rezolve problema. ''Din păcate, am eşuat în încercarea mea de a fi apt de joc pentru sezonul de iarbă. Trebuie să mă opresc şi să îi acord spatelui meu timpul necesar refacerii pentru săptămânile care urmează", a mai transmis Berdych.

Franţa, în grupă cu Germania

Campioana mondială en-titre la handbal masculin, Franţa, va evolua în grupa A, cu echipele Rusia, Serbia, Brazilia şi Coreea, dar şi cu una dintre gazdele CM2019, Germania, potrivit tragerii la sorţi de luni. România a fost eliminată în play-off de Macedonia. Componenţa grupelor CM2019 este următoarea: Franţa, Rusia, Germania, Serbia, Brazilia, Coreea (grupa A), Spania, Croaţia, Macedonia, Islanda, Bahrain, Japonia (B), Danemarca, Norvegia, Austria, Tunisia, Chile, Arabia Saudită (C), Suedia, Ungaria, Qatar, Argentina, Egipt, Angola (D). Coreea de Sud şi Coreea de Nord vor forma o echipă unificată la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2019, în urma invitaţiei forului internaţional de profil (IHF). Primele trei clasate în fiecare grupă obţin calificarea în grupele principale, iar celelalte trei continuă în Cupa Preşedintelui.

Un alt străin la Dinamo

Handbalistul croat Ante Kuduz va evolua la campioana României, CS Dinamo, informează site-ul oficial al grupării bucureştene. Ante Kuduz (23 de ani, 2,03 metri înălţime / 105 kilograme) evoluează pe postul de inter stânga, dar este şi un bun apărător (central şi intermediar stânga). El a jucat în ultimul sezon în Elveţia, la Pfadi Winterthur, unde a marcat 110 goluri în 35 de meciuri disputate în patru competiţii (inclusiv Cupa EHF). Înainte de Pfadi, Ante Kuduz a mai jucat la Dijon Bourgoigne (Franţa / sezon 2016-2017) şi la RK Varazdin (Croaţia / 2015-2016).

 

 

 

La 15 sutimi de podium

În week-end-ul recent încheiat, înotătorul ieşean Darius Onişoru de la CS Swim Junior Iaşi  a participat la etapa finală a Campionatelor Naţionale de înot de la Braşov, la categoria de vârstă 10-11 ani. Ieşeanul însoţit de antrenorul său, Mircea Ionescu, şi-a îmbunătăţit performanţele la toate probele la care a participat, iar la proba de 100 m spate a fost la 15 sutimi de medalia de bronz, ocupând în final locul IV. La final, Darius s-a clasat pe locul 12 (din 102 sportivi) în clasamentul cumulat şi a dus echipa pe poziţia 23 din 72 de cluburi participante. Ca de obicei, managerul Cozmin Ionescu a mulţumit părinţilor lui Darius pentru susţinere, dar şi sponsorului Oxygen Sport Iaşi, care susţine înotul de performanţă şi găzduieşte antrenamentele sportivilor ieşeni.

 

Comentarii