Nou scandal al dezinfectanţilor pentru spitale! Ministrul: „Pacienții nu sunt în pericol”

marți, 19 martie 2019, 11:17
1 MIN
 Nou scandal al dezinfectanţilor pentru spitale! Ministrul: „Pacienții nu sunt în pericol”

Un nou scandal al dezinfectanţilor pentru spitale. Mai multe firme sunt suspectate că au vândut substanţe ineficiente pentru distrugerea bacteriilor, iar marți dimineața au avut loc mai multe percheziții în Bucureşti, Ilfov şi Prahova. Pacienții însă nu ar fi în pericol în spitale dacă procedurile se respectă, spune ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că aceste percheziții au loc în urma unei plângeri făcute de Ministerul Sănătății, precizând că produsele din spitalele verificate sunt "neconforme", nu diluate.

"Acest dosar a apărut de la o plângere pe care Ministerul Sănătății a făcut-o pe 10 ianuarie anul acesta. Anul trecut, inspectorii direcțiilor de sănătate publică au făcut un control la spitalele din țară verificând eficacitatea anumitor biocide. Ca urmare a analizei, a 15 produse, au fost constatate neconformități pe o anumită zonă de acțiune, la trei produse. În urma retestării acestora, rezultatele inițiale au fost confirmate, prin urmare Ministerul Sănătății a făcut o plângere legată de aceste produse firmelor care le comercializează", a declarat Sorina Pintea.

digi24.ro

Comentarii