Nouă răniți în urma unui atac cu cuțitul într-un tren din Tokyo

vineri, 06 august 2021, 21:54
1 MIN
 Nouă răniți în urma unui atac cu cuțitul într-un tren din Tokyo

Nouă persoane au fost rănite într-un atac cu cuțitul într-un tren de navetiști din Tokyo vineri, iar un suspect a fost arestat la scurt timp după incident după ce a fugit și apoi s-a predat, recunoscând că este făptuitorul.

Actele violente de acest gen sunt foarte rare în Japonia, iar acest atac are loc deoarece capitala țării este în stare de alertă, ca oraș gazdă a Jocurilor Olimpice.

Asaltul a avut loc seara pe un tren de navetiști din Setagaya, un district din vestul Tokyo. O femeie în vârstă de douăzeci de ani a fost grav rănită, potrivit radiodifuziunii publice NHK care citează serviciile de urgență.

Locul în care a fost comis atacul este situat la câțiva kilometri de locul olimpic al competițiilor ecvestre.

Compania de trenuri în cauză, Odakyu Electric Railway, a anunțat pe site-ul său că și-a suspendat o parte din serviciu din cauza unui "atac în tren", fără a oferi mai multe detalii. Trenul a fost îndreptat către o oprire de urgență.

Suspectul, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a fost arestat de polițiști după ce a mers la un negustor și i-a spus managerului că el este făptuitorul, relatează presa.

Potrivit agenției de știri Kyodo, făptuitorul și-a lăsat cuțitul și un telefon la bordul trenului.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii