Parada LGBT, organizată în timpul postului. Teolog: Scopul lor este să-i întărâte pe creștini

miercuri, 09 iunie 2021, 14:22
1 MIN
 Parada LGBT, organizată în timpul postului. Teolog: Scopul lor este să-i întărâte pe creștini

Parada LGBT revine. Asociația Accept a anunțat că „Bucharest Pride 2021" va avea loc în intervalul 9-14 august, deci se va suprapune cu o perioadă plină de simbolism pentru creștini, Postul Adormirii Maicii Domnului. Pe rețelele sociale au apărut deja reacții ostile la adresa mișcării minorităților sexuale. Printre cei mai categorici opozanți se numără teologul Valentin Guia. În opinia acestuia, festivalul din Capitală are un scop precis, de a aduce ofense creștinilor și în cele din urmă, de a câștiga prozeliți.

„După părerea mea, clar că este o provocare. Haideți să fim onești, scopul lor acesta este, să-i întărâte pe creștini, să provoace tot felul de reacții virulente, astfel încât ei să se victimizeze și în cele din urmă, să câștige 'electorat'", a declarat teologul.

„Noi îi acceptăm, dar singura problemă a teologilor, cum sunt și eu, a celor care iubesc scriptura lui Hristos, e doar dorința de a nu interfera aceste minorități cu învățătura scripturistică, cu Biserica, cu lucrurile  pe care noi le apărăm (…) Dar legat de practicile acestor minorități, noi ne dezicem. Pentru că în învățătura scripturistică și morală pe care nouă ne-a lăsat-o Hristos prin Evanghelie, noi nu le acceptăm. Dacă această manifestație nu ar avea tendințe extremiste, lucrurile s-ar desfășura calm, iar fiecare, în propria sa intimitate și-ar vedea de treaba lui. Eu nu cred că ar trebui să o iau pe soția mea și încă 20 de familii normale, să mergem la Arcul de Triumf și să manifestăm, să provocăm. Toate lucrurile acestea se pot desfășura fără parade, pentru că fiecare are libertatea de a-și alege ceea ce dorește", a mai transmis Guia.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii