Poliţiştii care merg la cursuri sunt îndopaţi precum curcanii

marți, 22 februarie 2022, 10:57
2 MIN
 Poliţiştii care merg la cursuri sunt îndopaţi precum curcanii

Ministrul de Interne, Lucian Bode, îi îndoapă pe poliţiştii aflaţi la cursuri. Norma de hrană a cadrelor din Poliţie aflate la „diferite cursuri sau şcoli de perfecţionare, calificare, specializare, reciclare sau pentru obţinerea gradului profesional următor” se va majora cu circa 19%. 

Până acum, aceştia beneficiau de o normă de hrană de doar 4.315 calorii – aşa numita normă de hrană 8. Ministerul de Interne consideră însă că angajaţii aflaţi la cursuri trebuie să mânânce la fel ca şi cei aflaţi în plină activitate.

„Ţinând cont de importanţa formării profesionale în dobândirea unor competenţe cheie necesare îndeplinirii obiectivelor instituţiei noastre şi luând în considerare faptul că realizarea, într-un mod performant, a unor sarcini complexe, depinde, aproape, în totalitate, de valorificarea cunoştinţelor dobândite prin cursuri şi programe formative, se impune acordarea drepturilor de hrană prevăzute la norma de hrană nr. 6 şi personalului care participă la diferite activităţi de perfecţionare”, se arată în nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care toţi angajaţii din Poliţie vor primi aceleaşi drepturi de hrană.

În consecinţă, toţi subordonaţii lui Bode vor avea dreptul al 5.010 calorii pe zi. Hotărârea de guvern nu precizează care va fi impactul bugetar al acestei măsuri. Sistemul public de sănătate din Marea Britanie, National Health Service (NHS), recomandă doar 2.500 de calorii pe zi pentru bărbaţi şi 2.000 pentru femei, pentru o alimentaţie sănătoasă. Un ghid al nutriţiei pentru poliţia din Los Angeles recomandă un maximum de 3.000 de calorii pe zi pentru poliţiştii „activi” şi doar 2.000 pentru persoanele sedentare.

SURSA: defapt.ro

 

Comentarii