Premieră la Teatrul Cub, poimâine. Vine pe scenă un dublu nominalizat la Premiile UNITER

luni, 09 octombrie 2023, 01:50
1 MIN
 Premieră la Teatrul Cub, poimâine. Vine pe scenă un dublu nominalizat la Premiile UNITER

Spectacolul „Novecento”, inspirat de celebrul roman scris de Alessandro Baricco, va avea premiera la Sala Teatru la Cub din cadrul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Evenimentul are loc miercuri, 11 octombrie, de la ora 19:00.

Acest spectacol va fi pus în scenă sub regia lui Daniel Simion, iar distribuţia îi va aduce pe scenă pe Vlad Udrescu (FOTO), dublu nominalizat la Premiile UNITER, Ştefan Stoianovici şi Sergiu Bivol. Muzica originală pentru spectacol a fost compusă de către Ştefan Stoianovici, iar scenografia este semnată de Alexandra Lupeş. Grafica este realizată de Romulus Boicu, iar producţia şi promovarea sunt coordonate de Costinela Caraene.

Pentru cei care au citit deja romanul lui Alessandro Baricco, spectacolul reprezintă o oportunitate de a vedea povestea. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul celor care au vizionat filmul „The Legend of 1900” al lui Tornatore. Pentru pasionaţii de jazz, participarea lui Ştefan Stoianovici şi Sergiu Bivol este un motiv în plus de a nu rata acest eveniment cultural. Cei doi muzicieni au fost aclamaţi la evenimente precum Green Hours, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Jazz in Cave şi Jazz at Bran Castle.

Spectacolul va fi urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu echipa artistică. Biletele pentru spectacol pot fi achiziţionate online https://www.iabilet.ro/bilete-iasi-novecento-de-alessandro-baricco-89240/.

Această producţie impresionantă este realizată de Teatrul Apropo, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, Filarmonica de Stat Sibiu, UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti, TVR Iaşi şi TVR Cultural.

Comentarii