Prezenţă europeană de marcă la FILIT: laureat al Premiului Goncourt, la întâlnirea cu publicul

vineri, 14 septembrie 2018, 20:30
2 MIN
 Prezenţă europeană de marcă la FILIT: laureat al Premiului Goncourt, la întâlnirea cu publicul

Laureat al Premiului Goncourt, scriitorul şi cineastul francez Éric Vuillard va fi prezent la Iaşi în cadrul avanpremierei Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT Iaşi). 

Întâlnirea, organizată de către Muzeul Naţional al Literaturii Iaşi, în colaborare cu Institutul Francez din România şi Editura „Litera“, se va desfăşura la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ pe data de 1 octombrie, de la ora 18.30, în Sala Ferdinand. Francezul Éric Vuillard a fost recompensat cu nenumărate premii literare, iar în 2017 a primit premiul Goncourt pentru cea mai recentă carte a sa, „Ordinea de zi“, carte despre care „Le Monde“ scria că este „de o forţă uluitoare în simplitatea ei“.

Volumul a apărut în România la Editura „Litera“. Întâlnirea de pe 1 octombrie va fi moderată de Luiza Vasiliu, jurnalist Scena9, traducerea urmând să fie realizată de Dana Monah. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar cei care doresc să participe trebuie să trimită un e-mail la adresa vanpremieraFILIT@gmail.com pentru a-şi rezerva un loc. Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT, este un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi. Acesta se va desfăşura în perioada 3-7 octombrie şi va reuni mari nume ale literaturii precum Jonathan Franzen, Jón Kalman Stefánsson, Kamila Shamsie, Sylvie Germain, Gabriela Adameşteanu, dar şi mulţi alţi autori din întreaga lume. 

 

 

Comentarii