Proiect: Instituţiile publice, autogările, pieţele vor trebui să monteze parcări speciale pentru biciclete

duminică, 15 septembrie 2019, 18:40
1 MIN
 Proiect: Instituţiile publice, autogările, pieţele vor trebui să monteze parcări speciale pentru biciclete

Mai mulţi liberali au depus, la Senat, un proiect care prevede dotarea clădirilor publice, a pieţelor, a autogărilor sau staţiilor CFR cu parcări pentru biciclete, în acest sens fiind montate suporturile necesare, cât şi dispozitive antifurt. Neamenajarea lor duce la amenzi între 2.000 şi 4.000 lei, relatează Mediafax.

„(1) Clădirile publice sau de utilitate publică, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată ce deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minim zece biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt. (2) În vederea implementării măsurilor prevăzute la alineatul (1) cladirile istorice şi de patrimoniu se vor adapta, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice, conform reglementărilor legale în domeniu”, prevede proiectul de lege al liberalilor.

„Costurile lucrărilor necesare realizării dotărilor şi ale autorizaţiilor se suportă din bugetele autorităţilor administraţiei publice, centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz”, mai arată propunerea de lege.

Totodată, autorităţile administraţiei publice locale şi centrale, cât şi persoanele juridice cu capital privat sau de stat după caz, au obligaţia sa includă reprezentanti ai organizaţiilor neguvernamentale în comisiile de recepţie a lucrărilor de dotare ori de adaptare a obiectivelor prevăzute la alineatele anterioare.

Citiţi materialul pe hotnews.ro

 

Comentarii