Proiecte inedite de antreprenoriat ale studenţilor de la UAIC, premiate de universitate

marți, 29 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Proiecte inedite de antreprenoriat ale studenţilor de la UAIC, premiate de universitate

În weekendul 25 – 27 noiembrie 2022, 28 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au experimentat ce înseamnă cariera de antreprenor alături de mentori, traineri şi potenţiali investitori. 

Evenimentul a marcat încheierea Lunii Gândirii Antreprenoriale, care a conţinut patru săptămâni cu workshopuri, cursuri şi evenimente extra-curriculare dedicate comunităţii UAIC interesată de antreprenoriat şi educaţie antreprenorială. Manifestările au avut loc în cadrul evenimentului „STARTUPPractice la UAIC”, care, conform organizatorilor, „a oferit studenţilor posibilitatea de a parcurge un program intensiv, în urma căruia aceştia au avut şansa de a-şi găsi co-fondatori şi de a construi primul lor startup împreună.

Aceştia au fost împărţiţi în şase echipe care au făcut câte o prezentare. Au fost şase proiecte gândite, iar premiile au fost oferite pentru cel mai bun pitch, cel mai inovativ startup, cel mai convingător startup, proiectul cu cel mai mare impact social şi cel cu cel mai mare potenţial de scalare şi cel mai promiţător startup.

Spre exemplu, un grup de studenţi a propus crearea unui spaţiu de co-working pe roţi, care să ofere o experienţă unică pentru angajaţii pasionaţi de călătorii care lucrează şi de acasă, ce promovează socializarea şi energia verde.

„Premierea a avut loc în VelinSPACE – cel mai nou spaţiu din cadrul UAIC dedicat antreprenoriatului şi educaţiei antreprenoriale în cadrul comunităţii academice. Evenimentul a fost organizat de către Societatea Antreprenorială Studenţească UAIC Iaşi, în cadrul proiectului BusinessHUB”, au transmis reprezentanţii UAIC. 

Comentarii