Punct final în campionatele juvenile

miercuri, 04 mai 2022, 01:43
2 MIN
 Punct final în campionatele juvenile

 

 

Un succes din trei pentru juniorii de la Politehnica

Politehnica Iaşi a încheiat parcursul în sezonul 2021-2022 al Ligii Elitelor, principala competiţie juvenilă internă. În ultima etapă a campionatului, formaţiile ieşene au înregistrat două eşecuri şi o victorie.

La juniori sub 19 ani, Iaşul a pierdut, surprinzător, pe terenul “lanternei”, Sport Team Bucureşti, cu 1-2. Trupa antrenată de Adrian Kerezsy a încheiat play-out-ul pe primul loc al Seriei Est, cu 31 de puncte, la egalitate cu Academica Clinceni, dar cu victorii în ambele dueluri directe din faza a doua a campionatului, principalul criteriu de departajare în astfel de situaţii. Dacă departajarea se făcea ca la echipele de seniori, Clinceni, care a acumulat mai multe puncte în sezonul regulat, era poziţionată pe prima poziţie.

Şi formaţia alcătuită din copii sub 17 ani, pregătită de Adi Cotan, a cedat surprinzător în ultima rundă, 0-2 la Chiajna cu penultima clasată, Concordia. Politehnica a încheiat sezonul pe antepenultimul loc al play-out-ului Seriei Est, cu 24 de puncte.

Competiţiile amintite au reunit 24 de echipe, care au fost împărţite în două serii. După sezonul regulat, derulat doar în sistem tur, în ambele serii s-a jucat tur-retur în play-off şi play-out, în care s-a pornit cu punctele acumulate în prima fază. La finalul play-off-ului se joacă semifinalele şi, apoi, finala.

Singurul succes al Politehnicii în ultima rundă a Ligii Elitelor a apărut de la echipa formată din copii sub 16 ani (foto). Fără Darius Paraschiv, care are şansa de a debuta în această săptămână la echipa naţională a României under 16, formaţia pregătită de Bebe Manole, înlocuitorul lui Liviu Moldovan din acest an, a trecut cu 6-1 de LPS Iaşi. Grupările ieşene au încheiat sezonul pe ultimele locuri ale play-out-ului Seriei I, Poli acumulând 10 puncte (7 în cele patru partide jucate în 2022), iar LPS – 3. La acest nivel au fost patru serii a 12 echipe, din seria ieşeană retrăgându-se însă City Iaşi şi CSM Focşani. Sistemul a fost la fel ca la primele două categorii de vârstă, cu un singur tur în sezonul regulat şi dueluri tur-retur în play-off şi play-out, urmate de semifinale şi finală.

Reamintim, la U15 Politehnica (antrenor – Mihai Drăgoi) a câştigat una dintre cele 16 serii preliminare ale competiţiei, în care s-a luptat cu alte patru cluburi, însă a pierdut toate cele trei partide dintr-un patrulater derulat la Bacău în faza următoare a Ligii Elitelor, denumită sferturi. La acest nivel urmează două turnee semifinale şi apoi turneul final

 

Comentarii