Şcoală nouă într-un sat din comuna Brăeşti, în valoare de 12 milioane de lei

joi, 17 august 2023, 19:10
1 MIN
 Şcoală nouă într-un sat din comuna Brăeşti, în valoare de 12 milioane de lei

Pentru 12 milioane de lei, un consorţiu de firme din Iaşi, Botoşani şi Suceava condus de Cartezian Proiect SRL va construi o şcoală în satul Cristeşti, comuna Brăeşti. Cele zece oferte înscrise la licitaţia lansată la începutul anului au coborât costul investiţiei cu mai mult de un sfert, de la 16,5 milioane de lei, valoarea estimată, la mai puţin de 11,9 milioane. Finanţarea este asigurată de Compania Naţională de Investiţii.

„Necesitatea şi oportunitatea acestei investiţii derivă din faptul că localitatea nu dispune în prezent de un număr suficient de locuri pentru elevi şi preşcolari”, notează Caietul de sarcini. „Construirea unei şcoli care să asigure spaţiul educativ necesar unui număr de 198 elevi/tură şi a unui număr de 24 de preşcolari este o necesitate”, conchide documentul menţionat. În satul Cristeşti, şcoala funcţionează într-o clădire veche de peste 40 de ani care nu corespunde cerinţelor actuale, respectiv WC-ul este în curte. Elevii frecventează cursurile în două schimburi. Clădirea nouă, care va fi construită lângă şcoala veche, va avea două niveluri, parter şi etaj, unde se vor regăsi opt săli de clasă şi două pentru grupele de grădiniţă, grupuri sanitare, bibliotecă şi sală de lectură, cancelaria, cabinetul medical, vestiare etc.

Comuna numără aproximativ 3150 de locuitori. Mai mult de jumătate dintre ei locuiesc în satele Cristeşti şi Brăeşti, care sunt practic lipite.

Durata contractului este de 51 de luni: 3 pentru proiectare şi 12 pentru execuţie, urmate de o perioadă de garanţie de 3 ani. 

 

Comentarii