Şcoala Profesională Dagâţa are un milion de lei de cheltuit în cadrul programului de reducere a abandonului

sâmbătă, 30 decembrie 2023, 02:50
1 MIN
 Şcoala Profesională Dagâţa are un milion de lei de cheltuit în cadrul programului de reducere a abandonului

Şcoala Profesională Dagâţa îşi modernizează infrastructura şi îşi consolidează tradiţiile prin intermediul Programului Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar (PNRAS). 615 elevi de gimnaziu din cadrul Şcolii Profesionale Dagâţa se bucură de beneficiile unei modernizări educaţionale substanţiale. Cu ajutorul a 983.815 de lei, proiectul îşi propune să combată abandonul şcolar, concentrându-se pe sprijinirea şi îmbunătăţirea experienţei elevilor în cadrul şcolii.

Printre aspectele cheie ale proiectului se numără dotarea a două săli de clasă cu table inteligente şi laptopuri, achiziţia de programe educaţionale de tip software care oferă acces la conţinuturi interactiv-educative (animaţii 3D şi videoclipuri educaţionale) şi de aplicaţii educaţionale. Au fost organizate excursii pentru a vizita obiective culturale din Iaşi şi din Suceava. Totodată, elevii care participă la activităţile de remediere „şcoală după şcoală” beneficiază de masă caldă, dar şi de consiliere psihologică.  

În plus, proiectul a facilitat achiziţionarea costumelor populare tradiţionale, îmbrăcăminte manual realizată în conformitate cu tradiţiile din sectorul vestic al Podişului Central Moldovenesc. Aceste costume au fost purtate cu mândrie de elevi în cadrul serbărilor organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, aducând în prim-plan autenticitatea şi bogăţia tradiţiilor din satul ce datează încă din 1469.

Proiectul, care a debutat la 26 septembrie 2022 şi este planificat să se încheie la 26 septembrie 2025, a primit aprecieri semnificative în cadrul comunităţii Şcolii Profesionale Dagâţa pentru impactul său pozitiv şi efortul de a moderniza infrastructura educaţională, păstrând în acelaşi timp tradiţiile locale.

Comentarii