Șoșoacă și Arafat se judecă. Senatoarea contestă amenda pentru umilirea lui

marți, 15 martie 2022, 10:12
1 MIN
 Șoșoacă și Arafat se judecă. Senatoarea contestă amenda pentru umilirea lui

Senatoarea Diana Șoșoacă și Raed Arafat au fost mai mereu pe poziții diametral opuse privind politica de sănătate publică. În prezent, avocata l-a dat în judecată pe șeful DSU, contestând și o amendă de mii de lei.

La începutul acestui an, senatoarea Diana Șoșoacă a fost amendată cu 5.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmații jignitoare la adresa lui Raed Arafat, șeful Departementului pentru SItuații de Urgență.

Astfel, colegiul director al CNCD a decis că afirmațiile ”de ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină”, ”vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba țării sale natale”, ”nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie” și ”trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare.

Amenda contravențională de 5.000 de lei care i-a fost aplicată Dianei Șoșoacă de către CNCD a fost dată în baza unei hotărâri luate cu majoritate de voturi, 8 la 1, așa cum amintea comunicatul oficial al instituției condusă de Csaba Asztalos.

Aflați amănunte de pe fanatik.ro.

Comentarii