Trei elevi de la Colegiul Negruzzi au participat la un forum internaţional în Japonia

marți, 31 octombrie 2023, 21:26
1 MIN
 Trei elevi de la Colegiul Negruzzi au participat la un forum internaţional în Japonia

Trei elevi de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iaşi au participat la World School International Forum. Eliza Clipa, Rareş Hristodorescu şi Alexandru Balan, însoţiţi de directorul adjunct Mihaela Ţura, au reprezentat România la ediția din acest an, a cărei tema a fost „Cultural diversity”.

Elevii Colegiului Negruzzi participă la acest proiect încă din anul 1999. Experiența din acest an a implicat activități diverse, precum conferințe, vizite de studiu în Japonia, prezentări artistice și interacțiunea cu elevii și profesorii din întreaga lume. Unul dintre obiectivele acestui forum a fost promovarea toleranței la diversitate și conștientizarea problemelor globale. Participanții au avut ocazia să trăiască și să învețe din cultura japoneza, locuind în familii japoneze, adaptându-se obiceiurilor locale și bucurându-se de gastronomia specifică.

World School International Forum s-a desfășurat în perioada 9-17 octombrie 2023. A fost inițiat în anul 1997 de către Kanto International Senior High School, Tokyo, cu rolul de a crea o comunitate fără frontiere care adună elevi și profesori de liceu din toată lumea pentru a-i ajuta să se adapteze și să reușească într-un mediu intercultural. Echipe din 21 de țări au participat în acest an: Franța, România, Anglia, Italia, Japonia, Thailanda, Germania, SUA, Spania, Noua Zeelandă, Vietnam, India, China, Sri Lanka, Indonezia, Finlanda , Africa de Sud, Australia, Macao, Canada, Coreea de Sud.

 

Comentarii