Un consilier onorific al lui Mihăiţă s-a refugiat pe o insulă caldă: trăieşte acolo şi şi-a luat şi casă

vineri, 06 ianuarie 2023, 02:50
3 MIN
 Un consilier onorific al lui Mihăiţă s-a refugiat pe o insulă caldă: trăieşte acolo şi şi-a luat şi casă

Bun găsit pe azi, dragi cetitori şi simpatice cetitoriţe! Aşadar, aho ahoo, şi apropo: voi ştiaţi că dom’ Mihăiţă are un conţilier personal,cu funcţiuni onorifice, care trăieşte de ceva vreme bine mersi, că şi-a luat şi casă acolo, în Palma de Mallorca, insulă din Mediterana caldă, ce ţine de Spania, situată cam la egale distanţe de Barcelona, Valencia şi Alger? 

Cine este acesta? Păi cineva altul decât un reprezentant de seamă al snobilimii imobiliare de cumătrie, dar unul cu ţâfnă mare, care se dă pasionat de arta picturii, başca mare colecţionar, dar pe banii mamiţichii produşi cât a fost şefă la cadastrurile ieşene în vremurile mai tulburi dinaintea epocii Codruţa.

Aşa este, aţi ghicit: junele imberb Vladuţ, fost conţilier local în mandatul anterior, dar rămas de căruţă în politichie după ce a servit interesele băieţilor de la cumătrie, drept pentru care jupânul s-a milostivit de el şi i-a mai dat o funcţie, la nivel onorific, că omul are bisnisurile lui, în care e bine să se prezinte cu titluri de onor.

Dar ce îl atrage oare pe acest figurant colecţionar de tablouri pe o insulă atât de vestită, una pe care au trăit oameni de renume ai artei de-a lungul vremurilor, dar şi nume grele ale cinematografiei, printre care ca să amintit doar două: Audrey Hepburn şi Elizabeth Taylor? Ei bine, ca să dezlegăm mai pe îndelete această grea şi delicată cimilitură vă invităm să poposiţi alăturea, la pulsuleţul următor!

O panoplie de personalităţi, tot una şi una

După cum cetitorii noştri mai asidui ştiu deja încă de acum doi ani, un alt colaborator care a dat lovituri bune la premăria lui Mihăiţă, amic vechi de şpriţuri cu acesta, biznismanul Garofiţa dacă vă mai amintiţi de el pe vremea când era furnizor de orice pe bani publici acolo, este refugiat de ceva anişori tot în Spania, şi tot pe insula pomenită mai sus, cu tot cu famiglie, unde şi-ar fi mutat biznisurile. Bisnisuri care, auzim, nu mai merg precum duduiau aicea. Dar, asta e viaţa, cu suişuri şi coborâşuri: bine că nu s-a băgat încă DNA-ul peste…

Pe de altă parte, amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politico-biznisărească de Bahlui, spune că ar exista un trend şi o modă mai vechi în zona Iaşului: mutarea sau cumpărarea de proprietăţi în zona aia spaniolă, ca să fie căldură pentru vremuri de răcoare probabil. Iar printre aceştia ar mai fi, zice-se, şi un important biznisman din târgi. Iar unii chiar speculează că ar fi acolo şi un aranjament cu ceva jude local, în caz de complicaţii. Întrebarea care se pune acuma, de la sine: cine este următorul?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii