Un nou drum asfaltat prin munţii Rarău

miercuri, 25 august 2021, 11:40
2 MIN
 Un nou drum asfaltat prin munţii Rarău

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că după finalizarea drumului din Câmpulung Moldovenesc spre Rarău, prin Izvorul Alb, turismul va exploda şi mai mult în această zonă. Gheorghe Flutur a verificat stadiul lucrărilor de asfaltare a acestui drum, declarându-se mulţumit de modul în care se derulează această investiţie finanţată de Consiliul Judeţean cu suma de cinci milioane de euro.

„Este o mare bucurie, deja avem asfalt pe Izvorul Alb. Acest drum strategic, paralel cu pârtia de schi de pe Rarău, are 7,6 kilometri, iar semnalele sunt foarte bune. Peste trei kilometri de asfalt o să fie în această perioadă cu primul strat, deşi vremea este extrem de capricioasă. Trebuie spus că noi abia la 1 mai am dat autorizaţia de începere a lucrărilor pentru că a fost zăpadă aici”, a arătat Flutur. El a spus că pe acest drum se mai construiesc 2,5 kilometri de ziduri de sprijin şi opt podeţe, iar lăţimea drumului, până la schitul de pe Rarău, va fi de 7 metri, din care 5,5 m zona carosabilă, pe două sensuri de circulaţie.

„De la schit deja intrăm într-o zonă cu restricţii, unde o să avem o lăţime a drumului mai mică, în jur de 4 metri, dar acolo sunt prevăzute 17 staţii de încrucişare. Până acum s-a lucrat mult la tot ce înseamnă casete, ziduri de sprijin, podeţe şi apărări de maluri. Avem aici o lucrare foarte complexă, dar când va finalizată şi sper că va fi finalizată repede, va fi a treia cale de urcat pe masivul Rarău, ceea ce înseamnă dezvoltarea turismului. Aici avem o pârtie de schi, iar paralel cu pârtia este acest drum. Se poate ajunge la capătul de sus al pârtiei de schi pe acest drum, iar sus, pe platoul Rarău, unde va trebui să facem mai multe parcări împreună cu Primăria Câmpulung, trebuie să ne gândim că turismul va exploda şi mai mult pentru că va fi acces şi mai uşor. Şi de aici, din Câmpulung Moldovenesc şi pe drumul din Pojorâta, dar şi dinspre Chiril. Semnele sunt foarte bune şi sunt foarte bucuros că se toarnă asfalt pe drumul cel mai important spre muntele Rarău”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

Pe de altă parte, el a spus că în momentul de faţă lucrările sunt foarte avansate şi la modernizarea drumului din Slătioara către Codrii Seculari. Gheorghe Flutur a precizat că toamna aceasta va fi turnat asfaltul pe acest drum către monumentul UNESCO Codrii Seculari de la Slătioara. „După aceste lucrări trebuie ne gândim să legăm oraşul Câmpulung Moldovenesc de Stulpicani pe drumul de la Prihodişte, un drum care mulţi ani de zile a fost abandonat şi am reluat noi investiţiile”, a încheiat Gheorghe Flutur.

SURSA: monitorulsv.ro

 

 

Comentarii