Un şofer beat a intrat pe contrasens şi a rănit grav patru persoane

luni, 30 august 2021, 08:14
2 MIN
 Un şofer beat a intrat pe contrasens şi a rănit grav patru persoane

Patru oameni au fost răniţi, din fericire nu grav, în urma unui accident produs sâmbătă, la Broşteni, provocat de către un şofer aflat în stare avansată de ebrietate, care a pătruns cu maşina pe contrasens. Accidentul s-a petrecut pe DN 17B, cel care leagă Broşteni de Vatra Dornei, în apropiere de sediul Ocolului Silvic Broşteni.

Din cercetările preliminare ale poliţiştilor rezultă că un şofer în vârstă de 51 de ani, aflat la volanul unui VW Tiguan, cu care circula pe direcţia Borca – Vatra Dornei, a pierdut controlul asupra maşinii şi a pătruns pe sens opus, unde a intrat în coliziune violentă cu un Ford Focus condus regulamentar. Alerta la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost majoră, fiind vorba de şase persoane implicate în accident. La faţa locului au ajuns patru ambulanţe, una SMURD de la Crucea şi trei de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. Patru răniţi, unul din VW şi trei din a doua maşină, pasageri, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital. Din fericire, nici unul nu a fost rănit grav.

Poliţiştii i-au verificat pe cei doi şoferi cu etilotestul, moment în care s-a găsit măcar în parte şi explicaţia pătrunderii pe contrasens a primului şofer: avea o concentraţie de 1,01 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Celălalt şofer avea alcoolemie 0. Ambii au fost transportaţi la Spitalul municipal Vatra Dornei, pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „vătămarea corporală din culpă”.

SURSA: monitorulsv.ro

 

Comentarii