Universitatea de Științele Vieții Iași: admiterea la master, până pe 21 iulie. Peste 75% din locurile bugetate s-au ocupat deja

joi, 07 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Universitatea de Științele Vieții Iași: admiterea la master, până pe 21 iulie. Peste 75% din locurile bugetate s-au ocupat deja

285 de dosare au fost depuse deja la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) pentru cele 376 de locurile bugetate scoase la concurs la specializările de masterat. Ieri, în Consiliul de Administratie al instituției, s-a decis organizarea unei sesiuni suplimentare de admitere la master, în perioada 7- 21 iulie.

La Facultatea de Agricultură au fost depuse până ieri 171 de dosare pe 218 locuri scoase la concurs la buget, la Facultatea de Horticultură au fost 71 de dosare pe cele 99 de locuri disponibile, în timp ce la Facultatea de Inginerie Resurselor Animale şi Alimentare au fost 43 de dosare pe 59 de locuri. La Facultatea de Medicină Veterinară anii de studiu sunt concentraţi într-un singur modul, ce cuprinde atât licenţă, cât şi master.

Reprezentanţii universităţii spun că rezultatele se compară cu cele din anii anteriori şi au precizat că îşi doresc completarea ocupării numărului de locuri bugetate în sesiunea din toamnă de admitere, cât şi ocuparea a cât mai multe dintre cele 115 locuri la taxă.

De luni începe şi admiterea la licenţă la Agronomie, care este programată să se desfăşoare în intervalul 11 – 22 iulie 2022 pentru domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină Veterinară.

Înscrierea poate fi realizată atât online, la adresa http://admitere.uaiasi.ro/, cât şi la sediul facultăţilor. Admiterea candidaţilor la USV Iaşi, se face pe baza notelor obţinute la probele de bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50%, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%). 

 

 

Comentarii