(VIDEO) Bărbat, bătut de polițiști cu pumnii şi picioarele pentru că nu purta mască

vineri, 27 noiembrie 2020, 15:27
2 MIN
 (VIDEO) Bărbat, bătut de polițiști cu pumnii şi picioarele pentru că nu purta mască

Un nou scandal de violențe polițienești în Franța, în care patru agenți au fost suspendați după ce au bătut un producător de muzică de culoare, a stârnit reacții până la vârful statului, scrie AFP.

În plină dezbatere privind controversatul proiect legislativ "Securitate globală", care reprimă difuzarea de imagini cu intervențiile poliției, ministrul de Interne Gérald Darmanin a anunțat că va cere "revocarea" agenților anchetați în aceste violențe care au fost difuzate pe rețelele sociale.

Imaginile publicate de site-ul Loopsider arată un bărbat numit "Michel" care a fost lovit în mod repetat de polițiști, sâmbătă, la intrarea într-un studio de muzică din Paris.

"Mi s-a spus negru murdar de mai mult ori, în timp ce eram lovit cu pumnii", a acuzat victima, Michel Zecler, care a depus o plângere la sediul parizian al Inspecției generale a poliției naționale (IGPN).

"Oamenii care ar fi trebuit să mă apere m-au bătut (…), nu am făcut nimic ca să merit asta", a continuat el în fața presei. "Vreau doar ca aceste trei persoane să fie pedepsite de lege".

Inițial au fost suspendați trei agenți. Ulterior, un al patrulea, care a venit ca întăriri și este suspectat că a aruncat o grenadă lacrimogenă în acest studio de muzică, a fost și el suspendat.

Darmanin, care va fi audiat luni de Comisia pentru Legi a Adunării Naționale, a afirmat la televiziunea publică că acești polițiști au "pătat uniforma Republicii".

Ministrul Justiției, Eric Dupond-Moretti, s-a declarat "scandalizat de aceste imagini". Recunoscând că, dacă scena nu ar fi fost filmată, "nu am fi știut" despre această afacere, acesta a precizat: "Trebuia filmat".

Șeful opoziției de stânga Insoumis, Jean-Luc Mélenchon, crede că imaginile reprezintă "dovada teribilă a caracterului vital al dreptului de a filma acțiunile poliției".

Acesta se referea la articolul 24 al proiectului legislativ "Securitate globală", care penalizează publicarea rău intenționată a imaginilor cu intervenția forțelor de ordine.

Citeşte mai mult pe hotnews.ro

 

Comentarii