Dacă ești pasionat de schi, alege Pârtia Nemira din Slănic Moldova în sezonul de iarnă 2019-2020!

luni, 27 ianuarie 2020, 09:29
5 MIN
 Dacă ești pasionat de schi, alege Pârtia Nemira din Slănic Moldova în sezonul de iarnă 2019-2020!

Românii știu deja despre Slănic Moldova că se mândrește cu denumirea de "Perla Moldovei", dar probabil nu știu că această stațiune se laudă cu peisaje montane foarte frumoase, specifice Carpaților Orientali și cu pârtia de schi Nemira, care deși este ușoară, are un grad de atractivitate ridicat.  
Trebuie apreciat acest lucru, pentru că în stațiune iubitorii sporturilor de iarnă au parte și de distracție și de relaxare. Cei care practică schiul, se pot bucura de acest sport pe pârtia Nemira, sau să navigheze fără efort pe telescaun.

Culmile montane din Slănic Moldova sunt perfecte pentru schiat, au în general înălțimi care variază între 800-1000 m. Anumite vârfuri montane sunt mai înalte, cum este de exemplu muntele Șandru Mare, care are 1639 m.
Deși unii ar spune că stațiunea Slănic Moldova are puțini vizitatori iarna, nu este așa. Munții de altitudine modestă sunt potriviți pentru schiat, mai ales în ceea ce privește pârtia special amenajată Nemira. Această culme montană este deosebit de atractivă, oferă un peisaj de vis și o experiență atât de specială.
Regiunea montană din Slănic Moldova are masive muntoase împădurite cu brazi, molizi, fagi și carpeni. La înălțimi de 500-700 m, culmile sunt acoperite cu arbuștii fructiferi, de alun, corn, porumbar și măceș.
 
Pârtia de schi Nemira este pentru turiștii care iubesc schiatul relaxat, care vor să se bucure de acest sport, dar și de peisaj. Această stațiune poate fi pusă pe lista destinațiilor pentru vacanța de iarnă, deoarece are atracții turistice foarte interesante. Dintre acestea fac parte:

  • Parcul stațiunii
  • Traseul "300 de scări", din apropierea muntelui Dobru
  • Cheile Slănicului și Cascada
  • Cazinoul Slănic Moldova, sau "Cazinoul Regal"
  • Panorama Slănic
  • Alea Izvoarelor.

Pârtia Nemira este o bijuterie a acestei stațiuni, plină de viață în sezonul de iarnă, are mai multe facilități inclusiv:

  • Instalație de transport pe cablu
  • Instalație de înzăpezit artificial
  • Mașină de bătut zăpada
  • Instalație de iluminat pentru nocturnă
  • Parcare auto
  • Serviciu de salvamont.

Pârtia este perfectă pentru iubitorii de sporturi de iarnă, iar stațiunea este o combinație perfectă de munte cu oraș. Gradul de atractivitate ridicat al pârtiei a atras turiștii pasionați de schi, dar și pe cei care vor să aibă parte de distracție și relaxare, într-un peisaj montan minunat.
Pentru cei interesați de schiat, acestea sunt principalele date tehnice ale pârtiei:

  • Are traiectoria cu orientare spre nord
  • Are punctul de plecare de la înălțimea de 724,54 m
  • Lățimea medie a pârtiei este de 38 m
  • Lungimea de înclinare de 1.414 m
  • Panta medie este de 17%
  • Diferența de nivel este de 240 m.

Tarifele pentru schiori, turiști, adulți, copii sunt afișate pe partianemira.ro. O urcare are valoarea de 2 puncte. Regulamentul spune că punctele sunt valabile 15 zile pe sezon.
 
Copiii nu vor uita niciodată această pârtie de schi, unde distracțiile sunt wow și peisajele curate, bogate în zăpadă. Ceva cu adevărat impresionant, la pârtia Nemira, este sentimentul inconfundabil al locului, pe care îl ai când privești peisajul sălbatic montan, apusul soarelui și atmosfera spectaculoasă creată de zăpadă.

Pentru schiori adulți, prețurile sunt următoarele:

1 urcare – 2 puncte – 10 lei/ pers
6 urcări – 12 puncte – 50 lei/ pers
9 urcări – 18 puncte – 65  lei/ pers
15 urcări – 30 puncte – 100 lei/ pers
30 urcări – 60 puncte – 180 lei/ pers
45 urcări – 90 puncte – 240 lei/ pers
60 urcări – 120 puncte – 260 lei/ pers
150 urcări – 300 puncte – 600 lei/ pers.

Această stațiune te face să te simți că ești într-o adevărată vacanță, în plus, serviciile pentru turiști în ceea ce privește cazarea sunt de calitate. Mulți dintre schiorii, care vin aici, au spus că stațiunea este relaxantă, iar pârtia Nemira este un loc în care te simți plin de viață, în vacanță, în timp ce schiezi. Pentru ca are un grad de dificultate scazut, pârtia din Slanic Moldova este potrivita pentru cei care vor sa deprinda tainele schiatului.

Atragerea excursioniștilor în această zonă din țară, se datorează și atracțiilor turistice, dar și tratamentelor cu ape minerale, serviciilor balneoclimaterice. Ofertele de  cazare din stațiune sunt avantajoase, iar tarifele sunt destul de atractive chiar și pentru cazare la 4 stele în stațiunea Slănic Moldova la Moldavia Class. Astfel de vile au prețuri avantajoase și  în plus, condițiile sunt foarte bune, la nivel de lux, de înaltă clasă. Vila Moldavia Class **** este una dintre cele mai apropiate unitati de partia Nemira, de aceea este alegerea perfecta pentru un sejur la schi in Slanic Moldova!

Stațiunea se remarcă și prin pensiuni și hoteluri, restaurante și baruri, este un loc deosebit pentru turiștii de toate genurile, indiferent dacă vor distracție sau relaxare. Din fericire, stațiunea este o destinație de vacanță ideală și pentru adulți și pentru copii, are servicii de agrement, odihnă, relaxare, drumeții, dar și alte variante de petrecere a timpului liber.

Țara noastră se poate mândri cu pârtii de schi foarte bune, dar mai ales cu frumusețile montane pe care le-au adoptat atât de multe stațiuni, în care se practică sporturi de iarnă. Același lucru se poate spune și despre restaurante, cafenele, opțiuni de cazare. Nimeni nu s-a plâns până acum de vacanța dinamică de care au parte în stațiunile montane, mai ales când vine vorba despre o experiență la schi împlinitoare.

Comentarii