FOTO – Probleme la Testul iniţial de ieri, la Fizică: unele formule apăreau pe telefon cu simboluri indescifrabile. ISJ: “Pot să repete”

vineri, 22 septembrie 2023, 01:50
1 MIN
 FOTO – Probleme la Testul iniţial de ieri, la Fizică: unele formule apăreau pe telefon cu simboluri indescifrabile. ISJ: “Pot să repete”

Elevii au susţinut ieri testul iniţial la Fizică, pe dispozitive electronice, utilizând platforma de Teste educaţionale standardizate BRIO. Unii dintre aceştia au întâmpinat probleme în descifrarea enunţului sau variantelor de răspuns, întrucât, în loc de cuvinte sau formule, dispozitivul le-a arătat alte simboluri indescifrabile. Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ) asigură că în cazul unor astfel de probleme, respectivii elevi vor avea posibilitatea să susţină din nou testul.

 

„Se va trimite o adresă şi vom vedea care sunt elevii care nu au putut susţine testul în condiţii optime, din motive tehnice. La finalul perioadei de testare, şcolile solicită diriginţilor şi profesorilor situaţia acestor copii care îşi doresc să reia testul sau să-l dea, în cazul în care nu au putut fi prezenţi la şcoală în ziua respectivă. Vor avea opţiunea de a susţine din nou testul acei elevi care au întâmpinat probleme. Ca orice demers de început, el este perfectibil şi vom vedea exact cum poate fi îmbunătăţit”, a declarat Purtătoarea de Cuvânt a ISJ Iaşi, Antonina Bliorţ.

Elevii din judeţul Iaşi susţin în perioada 20 septembrie – 3 octombrie 2023 o testare iniţială standardizată, pe dispozitive electronice, prin intermediul platformei de teste educaţionale BRIO. Testarea are loc în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţ, pentru elevii din clasele V-XII, la un număr de maxim 10 discipline de studiu (Limba şi literatura română, Matematică, Istorie, Limba franceză, Fizică, Biologie, Chimie, Informatică, Geografie, Limba engleză). Elevii sunt testaţi în unitatea de învăţământ sub supravegherea unui cadru didactic, utilizând, fiecare în parte, câte un dispozitiv electronic (PC, laptop, tabletă sau smartphone) al şcolii/personal. 

Comentarii