Încă un contract de lucrări uriaş scos la licitaţie de ApaVital
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Încă un contract de lucrări uriaş scos la licitaţie de ApaVital

GALERIE
retele apa potabila
  • retele apa potabila
- +

Este al treilea din cele 14 astfel de contracte din proiectul de extindere a reţelelor de apă şi canalizare în judeţ, pentru care ApaVital a obţinut finanţare de o jumătate de miliard de euro.

ApaVital a lansat în licitaţie atribuirea contractului de execuţie a lucrărilor din al treilea lot de lucrări din proiectul uriaş de extindere a reţelelor de furnizare a apei şi de canalizare/ epurare. Este vorba de Contractul de Lucrări 11 (sunt 14 în proiect), respectiv Axa 9, Podu Iloaiei - Tg. Frumos. Suma alocată în proiect pentru acest contract este de 13,27 milioane de euro, valoarea de pornire în procedura de pe platforma electronică de achiziţii publice fiind de 50,37 milioane de lei (fără TVA).

Sunt vizate, printre altele, reabilitarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă şi a celei de canalizare din Tg. Frumos (înlocuire şi montare conducte, construire staţii de pompare), extinderea/ înfiinţarea reţelelor din localităţile Buznea, Găneşti, Războieni, Dădeşti, Prigoreni (UAT Ion Neculce), respectiv din Podu Iloaiei, Scobâlţeni, Budăi (UAT Podu Iloaiei). Contractul va acoperi perioada de execuţie a lucrărilor, 22 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor, şi perioada de garanţie, de minimum 36 de luni de la semnarea procesului-verbal de recepţie la finalizarea lucrărilor. Ofertele pot fi depuse până pe 20 septembrie şi vor fi evaluare după componenta financiară (85 la sută) şi după cea tehnică (15 la sută).

Procedurile lansate până acum, ambele în mai, sunt încă în faza de depunere a ofertelor: cea de atribuire a Contractului de Lucrări 10 (Axa 8 - Voineşti-Gârbeşti, 50 milioane de lei) e deschisă înscrierilor până pe 23 august, iar cea pentru Contractul de Lucrări 3 (Axa 1 – Iaşi-Popricani, 60 milioane de lei) se închide pe 30 august. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.