anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Performanţe bune ale tinerilor IT-işti din Iaşi la o competiţie internaţională

GALERIE
Moscow Workshops
 • Moscow Workshops
- +

Două echipe de studenţi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au obţinut locuri fruntaşe la tabăra de algoritmică şi programare de la Moscova, organizată de Moscow Workshops în colaborare cu ITMO University şi Moscow Institute of Physics and Technology. Echipele de studenţi de la UAIC poartă numele de InfinityWar şi Lynx. 

„Pe clasamentul cumulat al concursurilor, echipele UAIC ocupă poziţiile 4 şi 11 între cele 27 echipe de la divizia B. La upsolving, adică rezolvarea problemelor după concursuri folosind indicaţiile de la cursuri, şi mai bine: au obţinut poziţiile 3 şi 14 dintre 93 echipe pe clasamentul comun al diviziilor A şi B, rezolvând problemele de la ambele divizii, în total 74 şi respectiv 62 probleme”, au precizat reprezentanţii universităţii.

Studenţii participanţi sunt din toţi anii de studiu de la facultate, echipele fiind selectate încă din februarie, după mai multe concursuri individuale. Iniţial, evenimentul trebuia să aibă loc cu prezenţa fizică la Moscova a echipelor din întreaga lume, în aprilie, dar pandemia a împins evenimentul în online. Însă, cu această ocazie, UAIC a putut finanţa şi o a doua echipă să participe, care a fost aleasă din rândul studenţilor din primii doi ani de la facultate - Lynx. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.