Spital, DSP şi Ministerul Sănătăţii, chemaţi în judecată de fiul unei paciente care a murit la Paşcani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Spital, DSP şi Ministerul Sănătăţii, chemaţi în judecată de fiul unei paciente care a murit la Paşcani

GALERIE
judecata
  • judecata
- +

Un bărbat din judeţul Iaşi susţine că incompetenţa celor trei instituţii i-ar fi grăbit sfârşitul mamei. El cere daune morale de 175.000 de euro.

 

Procesul prin care au fost chemate la bară conducerea Spitalului Municipal Paşcani, Direcţia de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii a fost înregistrat în primă fază la Judecătoria Paşcani. Deoarece suma solicitată de reclamantă excede competenţa instanţei din Paşcani, judecătorii de acolo au declinat cauza la Tribunal, acolo unde urmează ca procesul să se judece.

În cererea de chemare în judecată formulată de M.A. se arată că acesta cere daunele “pentru suferinţa şi moartea pe care au produs-o mamei sale". M.A. spune că mama sa ar fi murit din cauza nepăsării, dezinteresului şi lipsei de tratament corespunzător. El acuză sistemul medical în ansamblu, pe care îl numeşte “ucigaş, de exterminare".

Cele mai mari daune solicitate de ieşean, 100.000 de euro, sunt cerute de la conducerea Spitalului din Paşcani, precum şi de la personalul medical de la secţia de paliative. Alţi 25.000 de euro cere bărbatul de la DSP, instituţie care este acuzată de “nerespectarea apărării drepturilor lor prin cercetarea cazului în mod necorespunzător, subiectiv, fără să se ţină cont de gravitatea cazului că cineva a fost ucis cu premeditare în chinuri groaznice“.
La rândul lor, reprezentanţii ministerului de resort sunt acuzaţi că nu au trimis corpul de control la Paşcani, pentru a verifica cele sesizate de M.A. “Aceste pretenţii nu pot fi considerate o îmbogăţire nejustificată aşa cum este posibil să invoce aceşti pârâţi care sunt nişte asasini deoarece în comparaţie cu suferinţa provocată şi viaţa distrusă şi luată unui om în mod intenţionat, sumele solicitate cu titlu de pretenţii sunt infime."

Instituţiile reclamate au depus întâmpinări în instanţă, din cea înaintată de spital rezultând că mama lui A.M., în vârstă de 88 de ani, a fost internată la unitatea spitalicească în septembrie 2019, fiind grav bolnavă. Femeia ar fi fost internată malnutrită şi deshidratată şi a murit la scurt timp. “Nu există în cauza de faţă o răspundere civilă delictuală, lipsind orice legătura de cauzalitate între deces şi actul medical de care a beneficiat aceasta, în cauză fiind pur şi simplu vorba de o persoană foarte în vârstă cu multiple afecţiuni medicale al cărei organism a cedat treptat pe fondul acestor afecţiuni, şi nicidecum pe o ipotetică culpă medicală", au precizat reprezentanţii DSP. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

UDMR, Trump, Şoşoacă

Claudiu RAUS

UDMR, Trump, Şoşoacă

Da, nu e la modă, dar haideţi să vedem şi partea bună a ceea ce considerăm îndeobşte că este mai rău în politica românească!

Filmuletul zilei

opinii

Veşti din Lumea Nouă

Alexandru CĂLINESCU

Veşti din Lumea Nouă

Revista Le Point consacră săptămâna aceasta un excelent dosar „noilor fanatici”. E vorba de ravagiile pe care le fac ideologia decolonială, delirul identitar, discursurile dogmatice, cenzura, intimidarea, confuzia întreţinută în mediile universitare etc. E aiuritor ce teze de doctorat se pot susţine acum. Două exemple, printre multe altele: „Decolonizarea lui Venus: mitul naşterii Afroditei, receptarea clasică în Renaştere şi constituirea unui corpus teoretic estetico-decolonial” sau „Studiu queer şi decolonial al literaturii irlandeze”.

Brian May

Neculai SEGHEDIN

Brian May

Da, este vorba de acel Brian May, de la formaţia Queen, cel care a compus „We Will Rock You”, „Save Me”, „Who Wants to Live Forever”, „Too Much Love Will Kill You”, „The Show Must Go On” ş.a. May este, poate, dintre artiştii celebri ai lumii, cel care are şi o briliantă carieră ştiinţifică. 

Aritmetica lui Chirieac

Nicolae CREŢU

Aritmetica lui Chirieac

Pentru cine urmăreşte, măcar din când în când, „ecourile” în media ale actualităţii politice postelectorale, ca aceea de acum, ar fi un joc ademenitor să anticipezi, încă de la anunţarea rezultatelor votului, „ariile” preferate ale „tenorilor”/hosts, sau „abonaţi” ca invitaţi-analişti, în funcţie de atâtea semne mai vechi, acumulate, de înregimentare. 

pulspulspuls

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Tensiune mare zilele acestea în Cejăul de la casa cu pătrate, stimaţi telespectatori, şi asta zice-se că mai ales după ce prezidentul Iohannis a avut o reacţie foarte dură la adresa şefului de acolo, dom’ Costel, aşa cum ştiţi. 

Caricatura zilei

Brand mic

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.