UMF Iaşi pregăteşte simularea concursului de admitere: anul trecut au fost 3.200 de înscrişi

Vor avea loc două sesiuni de simulare.

miercuri, 12 februarie 2020, 02:50
2 MIN
 UMF Iaşi pregăteşte simularea concursului de admitere: anul trecut au fost 3.200 de înscrişi

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a publicat noi informaţii cu privire la cele două sesiuni de simulare a concursului de admitere care vor avea loc anul acesta pe 7 martie, într-o sâmbătă, şi pe 10 mai, într-o duminică. 

Pentru prima oară, anul acesta Comitetul de Organizare al proiectului a decis introducerea posibilităţii de a opta pentru o nouă specializare de concurs: Asistenţă de Profilaxie Stomatologică. Aceasta a fost introdusă în Metodologia examenului de admitere în anul 2019, urmând să fie adoptată ca probă la simulare. „Este un proiect de succes, ajuns la a VIII-a ediţie şi de la an la an constatăm că tot mai mulţi elevi se înscriu la simularea concursului de admitere pentru a-şi verifica nivelul cunoştinţelor şi a se obişnui cu atmosfera de examen. Anul trecut, 3.200 de candidaţi au participat la cele două sesiuni“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Proiectul, care are ca activitate principală simularea procesului de examinare în cadrul concursului de admitere, precum şi evaluarea personală a fiecărui candidat, se află sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, fiind realizat în colaborare cu toate cele cinci ligi din cadrul instituţiei de învăţământ superior. Scopul declarat al organizatorilor este de a-i ajuta pe candidaţi să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-şi testeze cunoştinţele acumulate pentru concursul de admitere şi să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat. „Grupul ţintă este reprezentat de elevii din clasele a XII-a (care studiază în învăţământul secundar superior: licee şi colegii) şi de alte persoane care doresc să se înscrie la UMF (care au urmat un ciclu de învăţământ secundar superior: liceu sau colegiu)“, au mai punctat organizatorii.

Concursul simulat se poate da pentru următoarele specializări: Medicină, Medicină dentară, Asistenţă de Profilaxie Stomatologică, Farmacie, Bioinginerie medicală, Asistenţă medicală generală, Nutriţie si dietetică, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Tehnică dentară. Taxa de participare este de 40 de lei, iar formularele de înscriere se completează până la data de 22 februarie. Concursul de simulare de admitere constă în susţinerea unei teze (test-grilă) care va dura 3 ore, exact în forma în care va avea loc concursul de admitere din vară. (Cătălin HOPULELE)

Comentarii