Festivitate emoţionantă pentru absolvenţii şi profesorii de la UMF Iaşi! (GALERII FOTO)

vineri, 27 iunie 2014, 02:00
3 MIN
 Festivitate emoţionantă pentru absolvenţii şi profesorii de la UMF Iaşi! (GALERII FOTO)

Peste 3.000 de persoane au participat ieri la un eveniment organizat în premieră la Iaşi de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ Iaşi: Ceremonia de absolvire a Promoţiei 2014.

A fost prima ceremonie de absolvire de anvergură la care au participat toţi absolvenţii unei promoţii universitare: 1.315 studenţi ai UMF Iaşi – absolvenţi ai promoţiei 2014, indiferent de facultatea pe care au terminat-o. Alături de ei au fost prezenţi profesorii, părinţii, prieteni.

GALERIE FOTO I

Evenimentul a început de dimineaţă, de la 8.30, studenţii, părinţii şi profesorii s-au cunoscut, au vizitat „Aleea Amintirilor“, unde au vizionat foto­grafii din anii studenţiei, imagini alese şi afişate pe panourile speciale chiar de proaspeţii absolvenţi. Au urmat apoi discursurile decanilor şi ale şefilor de ani. După o pauză de câteva ore pentru discuţii informale şi fotografii, s-a desfăşurat Ceremonia de Absolvire.

GALERIE FOTO II

„Acest eveniment de anvergură este dedicat studenţilor noştri. Ei trebuie să simtă că aparţin unei comunităţi aca­demice puternice şi serioase, să fie mândri că au terminat cea mai cosmpolită universitate din sud-estul Eu­ropei“, a declarat prof. dr. Vasile Astă­răs­toae, rectorul UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi. De precizat că la ceremonie au participat şi studenţii străini, mulţi dintre ei fiind însoţiţi de familii – nu doar părinţi, ci şi fraţi, surori, unchi, mătuşi sau bu­nici. „Am dorit să organizăm un astfel de eveniment în premieră pe Iaşi după modelele care se practică la universităţile de prestigiu din afară. Astfel, la finalul studiilor reuşim să-i adunăm la un loc pe studenţi, profesori şi părinţi. Am descoperit din nou cu bucurie ce studenţi minunaţi avem. S-au implicat foarte mult în organizare, iar noi am ţinut cont de ce şi-au dorit pentru că evenimentul a fost dedicat lor. Au pe­trecut împreună o zi întreagă pentru a se bucura şi a-şi reaminti cele mai frumoase momente din anii în care au fost studenţii UMF Iaşi. Părinţii i-au putut cunoaşte pe mentorii care le-au îndrumat copiii în aceşti ani. Eve­nimentul, organizat în premieră în lumea academică ieşeană, vine în completarea liniei pe care am adoptat-o şi care înseamnă comunicare şi deschi­dere faţă de studenţii noştri. Ne dorim să le creăm acestor tineri un puternic sentiment de apartenenţă la o universitate prestigioasă“, a  subliniat Daniela Dru­guş, director general al UMF „Gr.T. Popa“ Iaşi. „Am emoţii pentru că vor­besc în faţa unei pro­moţii de excelenţă. Aş dori să punctez multe lucruri, dar pentru că aveţi viitorul în faţă, vă amintesc că un medic nu trebuie doar să-şi practice profesia, ci trebuie să se dedice oamenilor! Cel mai mult ne dorim să vă folosiţi vocaţia pentru binele semenilor!“, a spus prof. dr. Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină.

Comentarii