De Business

Punem punctul pe știi

Profi a deschis un nou magazin în Iaşi

sâmbătă, 21 mai 2016, 01:50
2 MIN
 Profi a deschis un nou magazin în Iaşi

Unul din cei mai importanţi jucători din retail a mai deschis un magazin la Iaşi. Lanţul de magazine PROFI, controlat de fondul de investiţii Enter­prise Investors, a inaugurat recent un supermarket în cadrul Complexului Comercial Podul de Piatră, pe Şoseaua Naţională nr. 176C.

„Unitatea deschisă funcţionează în format City”, a precizat în scris Gabriel Pâslaru, reprezentantul pe Relaţii Publice al companiei PROFI Rom Food. Suprafaţa noului supermarket este de circa 360 de metri pătraţi, din care 245 de metri pătraţi reprezintă dimensiunea sălii de vânzări.  După inaugurarea acestei unităţi, lanţul de supermarketurilor PROFI deţine în prezent în municipiul Iaşi 12 magazine. Compania mai are în portofoliu în judeţ alte două magazine, situate în oraşele Hârlău şi Paşcani. În perioada următoare, PROFI intenţionează să deschidă un supermarket şi în zona Rond Vechi.

Potrivit informaţiilor publicate anterior de ziarul nostru, compania a demarat la începutul acestui an negocierile pentru a intra în posesia unui spaţiu de comercial de circa 400 de metri pătraţi situat pe Şoseaua Nicolina nr. 33, la parterul blocului 968. Retailerul a planificat pentru 2016 investiţii de 50 de milioane euro, cea mai mare parte a sumei urmând să fie alocată pentru extinderea reţelei, potrivit informaţiilor publicate de „Ziarul Financiar”. Compania are în prezent o reţea de 397 de magazine şi peste 9.500 de angajaţi la nivel naţional, iar ţinta stabilită pentru anul următor este de 500 de unităţi. „Vrem ca anul viitor să ajungem la 500 de magazine. Investiţia într-un magazin poate fi de 200.000-400.000 euro, în funcţie de starea imobilului”, a declarat director general al companiei PROFI Rom Food, Daniel Cîrstea, citat de publicaţia amintită.

 

 

Comentarii