Sindicaliştii din învăţământul ieşean vor din nou să protesteze

marți, 30 august 2016, 01:55
2 MIN
 Sindicaliştii din învăţământul ieşean vor din nou să protesteze

În cursul zilei de ieri, sindicaliştii din învăţământul preuniversitar ieşean au anunţat un protest în această toamnă cu privire la diminuările salariale care au avut loc în urma actualei Hotărâri de Guvern 582 de anul acesta. Aceste diminuări afectează secretarii şi contabilii din unităţile şcolare care au între 19 şi 29 de clase/grupe.

Din evaluările sindicaliştilor ieşeni, diminuările sunt între 200 şi 500 lei şi ar afecta în jur de 200 de persoane. Cu toate acestea, tot prin această ordonanţă, profesorii din sistemul de învăţământ preuniversitar au primit măriri salariale cu sume cuprinse între 10 şi 60 de lei. „Ne exprimăm profunda şi justificata nemulţumire pentru actuala stare de fapt, prin care constatăm că Guvernul Cioloş este un demn continuator al Guvernului Boc.

Politica de a lua de la unii foarte mult şi de a da la alţii foarte puţin, este una descalificantă pentru un executiv care se pretinde european. De asemenea, constatăm cu tristeţe că deşi mai sunt câteva zile până în septembrie, nu există încă un proiect al legii salarizării aşa cum a fost promis, inclusiv la discuţia pe care reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au avut-o cu domnul viceprim-ministru Vasile Dâncu în data de 27 iunie 2016”, a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Ieşean.

Dascălii ieşeni solicită reprezentanţilor Ministerului Muncii, Ministerului Educaţiei, Ministerului de Finanţe, şi nu în ultimul rând premierului Dacian Cioloş, să revizuiască de urgenţă HG 582/2016, în sensul păstrării cel puţin a salariilor avute până la 31 iulie 2016. 

 

Comentarii