Studenţi! Vi s-au pregătit tarifele de cazare în cămine peste vară. Aflaţi preţurile

vineri, 03 iulie 2015, 01:54
3 MIN
 Studenţi! Vi s-au pregătit tarifele de cazare în cămine peste vară. Aflaţi preţurile

Instituţiile de învăţământ superior din Iaşi care au cele mai multe locuri de cazare pentru studenţi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, au publicat tarifele pentru cazarea pe timpul verii, cât şi condiţiile în baza cărora studenţii pot rămâne în cămine.

Astfel, în cazul UTI, reprezentanţii Direcţiei pentru Servicii Studenţeşti au anunţat faptul că toţi studenţii pot rămâne cazaţi în cămine până pe 10 iulie, tariful fiind de 4 lei pe zi pentru cei subvenţionaţi şi de 5 lei pe zi pentru cei nesubvenţionaţi.

Însă pe perioada verii, când căminele vor intra în procedurile anuale de verificare şi îngrijire, structura de cazare din Campusul „Tudor Vladimirescu“ se va schimba. Căminul T9 va fi deschis pentru studenţii din ciclul de licenţă sau master care trebuie să rămână pe perioada verii în Iaşi, T2 va fi pentru studenţii doctoranzi, iar T20 scara A, T21, T16 şi T8 pentru studenţii căsătoriţi, doctoranzii sau studenţii care au locuit în perioada anului universitar 2014-2015.

Pentru studenţii UTI care vor să stea în T9 după 10 iulie taxa va fi de 8 lei pe zi, iar cei care vor dori să stea în T20 scara A, T21, T16 şi T8 vor plăti 11 lei de persoană pe zi. În aceleaşi cămine se pot înscrie şi studenţi de la alte universităţi doar că vor trebui să plătească, pe lângă tarifele zilnice, şi o taxă de 50 de lei pe lună suplimentar.

Doctoranzii care vor dori să îşi petreacă vara în T2 vor trebui să plătească 165 de lei pe lună, 5,5 lei pe zi, iar în ansamblul de cămine prezentat mai sus 225 de lei pe lună, 7,5 lei de zi. Dacă sunt studenţi doctoranzi soţi/soţii din alte universităţi, tariful va fi acelaşi, cu excepţia unei taxe de 50 de lei pe lună, suplimentar. Persoanele care doresc să rămână pe perioada verii în cămine vor trebui să îşi avizeze o cerere la administraţia căminului, ce trebuie apoi depusă la secretariat facultăţii de care aparţine unde va fi aprobată de decan sau de prodecanul responsabil cu problemele studenţeşti. Solicitările pot fi depuse până cel târziu pe 17 iulie, nefiind nevoie de adeverinţă de angajat.

Şi în cazul UAIC, pe perioada verii se vor practica aceleaşi tarife ca vara trecută. Există patru categorii de persoane care pot beneficia de cazare în complexurile UAIC şi două cămine care vor fi deschise. Studenţii universităţii ieşene, inclusiv străinii de etnie română care solicită cazarea pentru desfăşurarea unor activităţi didactice care nu se încadrează în structura anului universitar, cadre didactice şi alţi salariaţi ai UAIC, studenţi, salariaţi şi familişti care păstrează lucrurile în camera încuiată şi sigilată şi invitaţii la diferitele evenimente organizate de „Cuza“ vor trebui să plătească 10 lei pe zi pentru un loc în C8 şi 15 lei pe zi pentru unul în C1.
 
Studenţii şi însoţitorii lor care solicită cazare din alte motive decât cele prezentate anterior vor plăti 15 lei pe zi în C8 şi 20 de lei pe zi în C1. Cei de la alte universităţi vor plăti 20 de lei în C8 şi 25 în C1, iar ultima categorie, profesorii care se prezintă la examenul de definitivat sau de grad, vor plăti 40, respectiv 45 de lei.
 
Înainte de a se caza în căminele UAIC, este nevoie de un aviz de la Direcţia General Administrativă sau de la Direcţia pentru Servicii Sociale Studenţeşti. Va mai rămâne deschis pe perioada verii şi Căminul C11, unde sunt cazaţi familiştii, salariaţii şi doctoranzii UAIC ce au fost cazaţi acolo în timpul anului universitar 2014-2015.
 

Comentarii