Tinerii şi-au întors faţa către agricultură. USAMV şi-a ocupat toate locurile la buget după admiterea de vară

marți, 29 iulie 2014, 01:50
3 MIN
 Tinerii şi-au întors faţa către agricultură. USAMV şi-a ocupat toate locurile la buget după admiterea de vară

Cea mai ridicată concurenţă s-a înregistat la specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare de la Facultatea de Zootehnie, unde 6,8 candidaţi s-au bătut pentru un loc, iar ultima medie de admitere a fost în final de 9,35

Reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ susţin că au încheiat vineri una dintre cele mai de succes sesiuni de admitere la studiile de licenţă şi masterat din ultimii ani. Conform cifrelor puse la dispoziţie de către aceştia, la USAMV şi-au depus dosarul peste 1.600 de candidaţi pe 600 de locuri finanţate de la buget, iar ultimele medii au avut cote foarte mari.

Spre exemplu, la Facultatea de Medicină Veterinară, care a avut o concurenţă de 4 candidaţi pe un loc, primul loc i-a aparţinut unei olimpice, iar ultima medie de admitere pe locurile bugetate a fost de 9.30. „În general admiterea a decurs bine. Am avut suficienţi candidaţi pentru locurile disponibile şi sperăm să avem posibilitatea să le ocupăm pe toate, dacă nu acum, atunci la sesiunea din toamnă, atât la licenţă, cât şi la masterat. Întreaga sesiune a fost una reuşită care s-a desfăşurat bine, iar acest lucru este important de observat mai ales că numărul absolvenţilor de liceu a scăzut şi anul acesta, iar noi ne-am menţinut la acelaşi nivel, iar asta cred că este o notă bună pentru universitate“, a declarat prof.dr. Ioan Ţenu, prorectorul responsabil cu activitatea didactică la USAMV.

Acesta a mai precizat că a existat o concurenţă semnificativă pe toate cele patru ramuri principale de studiu ale instituţiei de învăţământ superior: agricultură, horticultură, zootehnie şi medicină veterinară. Cea mai ridicată concurenţă s-a înregistat la specializarea Controlul şi experiza produselor alimentare de la Facultatea de Zootehnie, unde 6,8 candidaţi s-au bătut pentru un loc, iar ultima medie de admitere a fost în final de 9,35. Tot la Facultatea de Zootehnie, la Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism, ultima medie de admitere a fost peste 9, de 9,05.

La Facultatea de Horticultură, cea mai căutată specializare a fost Peisagistică, unde ultima medie a fost de 7,75, în timp ce la Facultatea de Agricultură, absolvenţii s-au îndreptat preponderent către Tehnologia prelucrării produselor agricole, unde ultima medie a fost 7,52, iar la Inginerie economică în agricultură ultima medie a fost de 8,45. „Cei care au optat pentru a deveni studenţi ai USAMV Iaşi au avut la dispoziţie o ofertă educaţională diversă şi competitivă, pentru care diplomele sunt recunoscute în ţările Uniunii Europene. Nu mai puţin important este faptul că studenţii universităţii beneficiază de condiţii de cazare moderne în campusul studenţesc, în cămine ce au un confort ridicat, precum şi de o bază sportivă completă cu terenuri şi sală de sport“, au adăugat reprezentanţii universităţii.
Anul trecut, toate locurile în regim de cu taxă care au fost scoase de către USAMV în sesiunea de admitere din toamnă s-au ocupat integral. „Sperăm că vom reuşi şi anul acesta, ne vom concentra în special pe masterat“, a conchis prof.dr. Ioan Ţenu.

 

Comentarii