Universitatea Tehnică se laudă cu reuşitele studenţilor pe anul trecut: maşini de cursă în format futurist, imprimante 3D făcute în cămin şi multe medalii de aur la olimpiade

miercuri, 04 ianuarie 2017, 02:54
2 MIN
 Universitatea Tehnică se laudă cu reuşitele studenţilor pe anul trecut: maşini de cursă în format futurist, imprimante 3D făcute în cămin şi multe medalii de aur la olimpiade

Într-un mesaj remis comunităţii academice, reprezentanţii Univer­sităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi au prezentat o serie dintre realizările studenţilor instituţiei de învăţământ superior tehnic în anul 2016, argumentând că „reuşitele studenţilor sunt cel mai puternic blazon al universităţii în anul care a trecut“.

„În anul care a trecut, studenţii au strălucit şi individual, nu doar prin comunităţile de care apar­ţin. Au fost zeci de proiecte de răsunet demarate sau continuate de tinerii politehnişti ieşeni şi zeci de distincţii obţinute la competiţii inter­naţionale“, au precizat reprezentanţii TUIAŞI. În lista de reuşite ale studenţilor este precizat şi proiectul echipei TUIAŞI Racing, tinerii care au construit o maşină de curse şi participă în fiecare an cu ea la competiţii Formula Student desfăşurate în Europa.

În 2016 ei s-au clasat mai bine decât în anii anteriori în urma unor întreceri desfăşurate în Italia şi Ungaria. Reprezentanţii TUIAŞI au amintit şi de munca celor din echipa iAro Camarad, tinerii care au reuşit să redefinească ultimul model de maşină ARO, care a fost redesenat pe şasiul unuia dintre ultimele modele care au ieşit pe porţile uzinei închise în Câmpulung Muscel. Aceştia caută în prezent să găsească o formulă să ducă modelul la nivelul producţiei în masă. În 2016, studenţii de la TUIAŞI s-au întors de la Olimpiada de Matematică SEEMOUS cu patru medalii, de bronz şi de argint, continuând o tra­diţie de câţiva ani în care aceştia s-au întors cu premii de la acest concurs. O altă echipă de tineri, ingineri constructori de această dată, a participat la o competiţie din Turcia „Design and Construct BUYAP“, unde au prezentat un pod realizat 100% de către ei şi care a câştigat premiul pentru cel mai uşor element prezentat, având doar 78 de kilograme în contextul în care toate celelalte aveau peste o sută. 

La nivel de reuşite individuale, universitatea a menţionat o serie de studenţi care au făcut proiecte interesante, precum Alexandru Gri­goraş, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, care a construit o imprimantă 3D căutând informaţii şi cum­părând piese singur de pe internet.

Comentarii